PKK'nın alıkoyduğu uzman çavuştan Gara iddiası

PKK'nın alıkoyduğu uzman çavuştan Gara iddiası
Şırnak’ta 10 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan ve 19 ay boyunca alıkonulan Gaziantepli Uzman Çavuş Kemal Ekinci, terör örgütü PKK’nın Gara’da 13 vatandaşı katlettikten sonra ortaya attığı, “Mağarayı uçak bombaladı” iddiasını iftira olarak niteledi. Ekinci, teröristlerin 10 yıl önce kendilerine “Biz sizi öldürürüz. Sonra da 'devlet uçak gönderip öldürttü' deriz” dediğini söyledi.

PKK'lı teröristler tarafından 1 Ekim 2011'de Şırnak'taki evinin önünden kaçırılan Uzman Çavuş Kemal Ekinci, 19 ay boyunca Kuzey Irak'ta tutulduktan sonra bırakılmıştı. Ekinci, TSK'nın kurtarma operasyonu sırasında terör örgütünün Gara'da 13 vatandaşı katletmesinin ardından ilk defa basına konuştu. Bir kaymakam adayı ve 6 askerle birlikte alıkonulduğu 19 aylık süreçte yaşadıklarını aktaran Ekinci, terör örgütünün zorla alıkoyduğu kişilere nasıl davrandığını anlattı. Ekinci, teröristlerin esirleri öldürdüğü takdirde devletin üzerine suç atma planını 10 yıl önceden yaptığını ifade etti.

Terör örgütünün silah zoruyla kendilerini devlet aleyhine konuşturmaya çalıştığını belirten Ekinci, örgüt militanlarına “Bizi öldürün” dediklerinde militanların kendilerine “Biz sizi öldürürüz. Sonra devlet uçak gönderip öldürttü deriz" diye cevap verdiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.