Polis, ATM dolandırıcılığını tek tek anlattı vatandaşları uyardı

Polis, ATM dolandırıcılığını tek tek anlattı vatandaşları uyardı
Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları ATM dolandırıcılığına karşı uyardı.

Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen ATM dolandırıcılarının kullandıkları yöntem herkesi şaşırtıyor. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yapılanlar ATM başında uygulamalı olarak tek tek anlatarak, vatandaşları uyardı. Dolandırıcılık yöntemlerini aktaran ekipler, "Vatandaşlarımız en çok mağdur olduğu konulardan birisi banka ve kredi karlarının kötüye kullanılması suçu. Şüpheliler genelde kart kopyalama ve kamera aparatlarını ATM cihazlarına koyarak gerçekleştiriyorlar” dediler.

Vatandaşların alması gereken tedbirlerle ilgili bilgiler veren Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi ve kendilerine alması gereken bazı önlemler var. Elimde gördüğünüz bir kart kopyalama aparatı ve kamera düzeneğidir. Şüpheli şahıslar kart kopyalama düzeneği ve kamere düzeneğini genel olarak bunlara benzer şekilde imal edip ATM'lere yerleştiriyorlar. Burada ki amaç kart kopyalama düzeneğinde kartın geçişi esnasında kartın bilgilerini manyetik alandan okuyarak elde etmek, kamera düzeneği ile vatandaşların şifresini tespit etmek. Böylelikle kart bilgileri ve şifrelerini elde etmiş oluyorlar” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.