Polisten Hdp'li Vekillere: Hadi Yürüyüş Yapın Da Görelim

Polisten Hdp'li Vekillere: Hadi Yürüyüş Yapın Da Görelim
Hakkari'nin ardından Van'a ulaşan HDP milletvekilleri Sait Dede ve Saliha Aydeniz'in önünü kesen polis, "Hadi yürüyüş yapın bakalım görelim" dedi. "100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla Hakkari'den yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri S.

Hakkari'nin ardından Van'a ulaşan HDP milletvekilleri Sait Dede ve Saliha Aydeniz'in önünü kesen polis, "Hadi yürüyüş yapın bakalım görelim" dedi.

"100'üncü Gününde Leyla'ya, Tecridi Kırmaya" sloganıyla Hakkari'den yola çıkan Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sait Dede ve Saliha Aydeniz, Van'ın Başkale ilçesi ile Gürpınar'a bağlı Güzelsu mahallelerinde yaptıkları yürüyüş ardından gece saatlerinde Van'a ulaştı.

POLİSLER DURDURDU

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre; İki Nisan Caddesi'ne HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç ile buluşmak için araçlarından inen Dede ve Aydeniz, polisler tarafından durduruldu.

"SOYLU'YA DA SÖYLEYİN"

"Yürüyüş yapılacak" gerekçesiyle vekillerin önünü kesen polis, "Hadi yürüyüş yapın bakalım, görelim" deyince, Sarısaç tepki göstererek, "Haddinizi bilin. Biz eylem yapmak için sizden izin almayacağız. Önlüklerimizi giyip eylemimizi de yapacağız. Süleyman Soylu'ya da söyleyin adamlığını herkese göstereceğiz" dedi.

Dakikalar süren tartışma ardından polis milletvekillerinin yanından ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.