Poşet Kanununa Tüketicilerden Tepki: Madem Parayla Alıyoruz, Neden Marketlerin Reklamını Yapıyoruz?

Poşet Kanununa Tüketicilerden Tepki: Madem Parayla Alıyoruz, Neden Marketlerin Reklamını Yapıyoruz?
1 Ocak'ta başlayan poşet kanununa göre plastik poşetler ücretli oldu.

1 Ocak'ta başlayan poşet kanununa göre plastik poşetler ücretli oldu. 25 kuruşluk poşet ücreti tüketicilerden alınmaya başlanırken, bu ücretin 10 kuruşu işletmelere 15 kuruşu ise geri dönüşümde kullanılmak üzere devlete verilecek. Yeni kanuna göre sadece kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doğrudan temas ettiği ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj poşetler ise ücretsiz verilecek. Ancak çoğu tüketicinin rahatsız olduğu bir konu var. Tüketiciler, "Madem poşetler ücretli oluyor, marketlerdeki poşetlerin de logosuz olması gerekiyor" diyor.

BİR ÇOK TÜKETİCİ UYGULAMADAN MEMNUN

Yeni yılın ilk günlerinde vatandaşlar poşet kanuna alışmaya çalışırken bir çok tüketici uygulamadan memnun. Poşete para vermek istemeyen vatandaşlar alışverişe giderken kendi poşetlerini yanına almaya başladı bile.

"MADEM PARAYLA ALIYORUZ NEDEN MARKETLERİN REKLAMINI YAPIYORUZ"

Poşetin parayla satılmasına itiraz etmeyen tüketicilerin kafalarında bazı soru işaretleri de yok değil. Poşet uygulaması sonrası marketler yine kendi logolarının olduğu poşetleri müşterilerine 25 kuruştan veriyor. Tüketiciler ise market poşetlerinde logo olmasını istemiyor. Çoğu tüketici, "Madem poşeti parayla alıyoruz. Neden marketlerin reklamını yapıyoruz" diyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.