Prof. Dr. Gündüz: 'Sağlık hizmetimiz dünyaya ihraç edilecek düzeyde'

Prof. Dr. Gündüz: 'Sağlık hizmetimiz dünyaya ihraç edilecek düzeyde'
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz, Türkiye'nin pandemi sürecinde bütün vatandaşları şemsiyesi altına altına alan sağlık sistemi, modern tesisleri, sağlam altyapısı ile dünyaya örnek bir hizmet sergilediğine dikkat çekti.

Tüm dünyada etkisini sürdüren korona virüste vakalar artarak devam ediyor. Türkiye'de şu ana kadar 347 bin 493 kişide virüs görülürken toplam 9 bin 296 kişi de vefat etti. Hastanelerdeki genel doluluk oranı ise yüzde 48,7'ye, erişkin yoğun bakım doluluk oranı yüzde 65,4'e, ventilatör doluluk oranı ise yüzde 32,7'ye yükseldi. Adana'da ise son dönemde camilerden tekrardan uyarı anonsları yükselmeye başladı. Her namaz öncesi kentteki camilerden vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen hakkında uyarılar yapılıyor.

Vaka sayısında yeniden artışlar başlasa da salgına karşı Türkiye'nin bütün nüfusu şemsiyesi altına alan güçlü sağlık sistemi, sosyal yardımlardaki başarısı ve zamanında alınan tedbirler, birçok ülkeye örnek olmaya devam ediyor. Başta şehir hastaneleri olmak üzere ülke genelindeki hastane sayıları ve kişi başına düşen yoğun bakım odaları ile farkını ortaya koyan Türkiye, bunun yanı sıra üretimin aksamaması için açıklanan ekonomik destek paketleriyle dünyaya örnek çalışmalara imza attı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.