’Rehber Eczanem’ Projesi Aydın’da Start Aldı

’Rehber Eczanem’ Projesi Aydın’da Start Aldı
"Eczaneler Değişiyor Toplum Sağlığı Gelişiyor" sloganıyla Amerikan Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu ve Pharmaexpert gruplarının danışmanlık...

"Eczaneler Değişiyor Toplum Sağlığı Gelişiyor" sloganıyla Amerikan Eczacılık Eğitimi Akreditasyon Kurulu ve Pharmaexpert gruplarının danışmanlık ve eğitim desteği ile Türk Eczacıları Birliği ve Eczacı Odaları tarafından Türkiye genelinde başlatılan "Rehber Eczanem Projesi" Aydın'da start aldı. Aydın Eczacı Odası tarafından projenin ilk eğitimleri hafta sonu Oda hizmet binasında verilerek projenin Aydın ayağına başlangıç yapıldı.

Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan, eczacıların mesleki birikim ve donanımlarını geliştirerek halka sundukları sağlık hizmetinin daha etkili ve verimli hale gelmesi bakımından projenin büyük önem taşıdığını belirtti. Başkan Karaarslan, "Böylelikle hem halkımızın sağlığının korunup geliştirilmesi hem de kamu yararı oluşturulması açısından büyük öneme sahip bu projeye ülke genelinde eczacılarımız sahip çıkıyor ve katkı koyuyor" dedi.

Aydın Eczacı Odası tarafından projenin eğitici eczacıları olarak görevlendirilen Ecz. Zafer Erzurum, Ecz. Hazal Karakoç, Ecz. Fehime Kurt, Ecz. Pınar Öztürk ve Ecz. Burhan Levent Özçelik Ankara'da bir hafta süren eğitimin ardından Aydın genelinde gruplar halinde yapılacak eğitimlere başladılar. İki gün süren ilk grup eğitimine 30 eczacı katılarak sertifikalarını aldı

"İlk olarak Astım-KOAH ve Diyabet ele alındı"

Proje kapsamında öncelikle Astım- KOAH ve Diyabet hastalıklarının ele alındığını belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Sefa Karaarslan yapılacak çalışmalarla iyileşme süresinin kısaltılması ve tedavi maliyetlerin azaltılarak kamu yararı oluşturulması hedeflendiğini söyledi. Başkan Karaarslan, "Süreç içerisinde farklı kronik hastalıklar, sigara bıraktırma, sağlıklı yaşam tavsiyeleri, ilaç etkileşmeleri gibi birçok konu başlıklarında eczacıların bilgi ve donanımlarını geliştirilerek halkımızın sağlığına kattıkları değerin artırılması yanında sundukları profesyonel destek sayesinde sağlık göstergelerinde iyileşme ve hastalık ve tedavi maliyetlerini azaltarak kamu yararı oluşturulması hedefleniyor" dedi.

Ülke genelindeki 26 bin eczanede sağlık hizmeti sunan eczacıların bu konuda hazır ve istekli olduğunu belirten Aydın Eczacı Odası Başkanı Karaarslan, "Ömür boyu öğrenme ve sürekli mesleki gelişimin vazgeçilmez olmaya başladığı günümüzde eczacılar olarak da bu konudaki duruşumuzu ve kararlılığımızı ifade ediyoruz. Ülkemizin her yerinde, en ücra noktalara kadar yayılmış yaklaşık 26 bin eczanede sağlık hizmeti sunan eczacılar hazır potansiyel olarak sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için hazır ve istekli. Süreç içerisinde kamu otoritesinin bu hazır potansiyelden daha çok yararlanmasını, sağlık hizmetlerinin geliştirilmesinde biz eczacılara daha çok yetki ve sorumluluk vermesini bekliyor ve umuyoruz. Biz buna hazırız ve haklımız için en iyisini yapacağımıza inanıyoruz" dedi.

’Rehber Eczanem’ Projesi Aydın’da Start Aldı

’Rehber Eczanem’ Projesi Aydın’da Start Aldı

’Rehber Eczanem’ Projesi Aydın’da Start Aldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.