Renault, Nissan Ile Ortak Bir Şirket Kurmayı Hedefliyor

Renault, Nissan Ile Ortak Bir Şirket Kurmayı Hedefliyor
Fransa merkezli otomotiv üreticisi Renault'nun, Japonya merkezli Nissan'a iki şirketin eşit sayıda direktörünün bulunacağı bir ortak şirket oluşturmayı önereceği öne sürüldü. SİNGAPUR ÖNE ÇIKIYOR Nikkei'de yer alan habere göre, oluşturulacak şirketin merkezinin Fransa ve Ja.

Fransa merkezli otomotiv üreticisi Renault'nun, Japonya merkezli Nissan'a iki şirketin eşit sayıda direktörünün bulunacağı bir ortak şirket oluşturmayı önereceği öne sürüldü.

SİNGAPUR ÖNE ÇIKIYOR

Nikkei'de yer alan habere göre, oluşturulacak şirketin merkezinin Fransa ve Japonya dışında bir ülkede olacağı ve olası ülkeler arasında Singapur'un öne çıktığı belirtildi.

KARŞILIKLI HİSSELERİ BULUNUYOR

Söz konusu öneri, Nissan'ın Renault'nun birleşme önerisini geri çevirmesinin ardından yapıldı. Nissan'ın birleşmeyi geri çevirmesindeki ana nedenin, birleşmenin ardından oluşacak eşitsizliğin kalıcı olma endişesi olduğu açıklanmıştı. Halen, Renault'nun şu an Nissan'da yüzde 43,3 hissesi, Nissan'ın da Renault'da yüzde 15 hissesi bulunuyor.

İki şirket, Renault, Nissan ve Mitsubishi Alliance CEO'su Carlos Ghosn'un 2018'de tutuklanmasının ardından ittifaklarını güçlendirmeyi hedefliyor.

Kaynak: DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.