Rize’de Şehrin İçinden Akan Kapalı Dereler Temizleniyor

Rize’de Şehrin İçinden Akan Kapalı Dereler Temizleniyor
Rize şehir merkezinde şehrin içerisinden akan üzeri kapalı ve olası sel felaketlerinde tıkanarak şehirde ağır tahribata yol açabilecek dereler belediye...

Rize şehir merkezinde şehrin içerisinden akan üzeri kapalı ve olası sel felaketlerinde tıkanarak şehirde ağır tahribata yol açabilecek dereler belediye ekipleri tarafından temizleniyor.

Kale, Hamam, Gülbahar, Portakallık, Bağdatlı ve Müftü mahallesi ile Gündoğdu'da bulunan derelerin temizliği için Belediye Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bölgede her zaman şiddetli yağış olma ihtimalinin yüksek olması nedeniyle çalışmalar hızlı bir şekilde ilerlerken, derelerin deniz tarafındaki menfezlerin içleri iş makineleri ile tek tek temizlendi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, "İlimiz yağmur bakımından oldukça fazla yağış alan bir bölge olduğunda dolayı gerek dereler gerekse denize yakın olan kıyı şeridi üzerinde oldukça yoğun bir çalışma yapmaktayız. Bu çalışmalarda minyatür dediğimiz küçük iç makineleriyle üzeri kapalı derelerin temizliğini rahatça yapıyor ve içerisinde bulunan atık malzemeleri alıp tahliye ediyoruz. Belediye olarak biz bu çalışmaları ayda bir yapıyor ve gerekli önlemleri alıp aşırı yağışlara karşı önlemlerimizi alıp şehrin suya teslim olmasını önlüyoruz" ifadelerini kullandı.

Rize’de Şehrin İçinden Akan Kapalı Dereler Temizleniyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.