Rusya, Cemal Kaşıkçı Olayını Fırsata Çevirmeye Çalışıyor

Rusya, Cemal Kaşıkçı Olayını Fırsata Çevirmeye Çalışıyor
Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendiren Rusya Doğrudan Yatırım...

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdikten sonra haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendiren Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Sekreteri Kirill Dmitriev, ABD ve Avrupa'lı birçok şirketin Suudi Arabistan'a yaptırım uygulama ihtimali üzerine "Birçok Rus şirketi Suudi Arabistan'a yatırım yapmaya hazır" dedi.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta başlayan "Geleceğe Yatırım Girişimi" forumunun ilk gününde Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Sekreteri Kirill Dmitriev gazetecilere özel açıklama yaptı. Foruma dünyanın birçok ülkesinden boykotlar gelirken yine birçok şirket forumun sponsorluğundan çekilmişti. Buna karşı krizi fırsata çevirmek isteyen Rusya, Riyad'a 30'a yakın temsilci gönderme kararı almıştı. Rusya tarafından gönderilen temsilcilerin lideri konumunda olan Rusya Doğrudan Yatırım Fonu Sekreteri Kirill Dmitriev, forumdan önce yaptığı basın toplantısında gündeme dair konuları değerlendiren Dmitriev, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını değerlendirdi.

"Konuşmak için daha çok erken"

Kaşıkçı olayından sonra Suudi Arabistan ile birçok ülkenin aralarında gerilim olduğunu dile getiren Dmitriev, "Herşeyden önce ABD ve birçok Avrupalı ülkelerin ve şirketlerinin Suudi Arabistan'a yaptırım uygulaması kararını konuşmak için daha çok erken olduğunu düşünüyoruz. İstanbul'da yaşanan trajedinin Suudi yetkililer tarafından kapsamlı bir şekilde araştırılacağına inanıyoruz ve tüm faillerin cezalandırılacağına inanıyoruz. Yaptırımlar ile ilgili konuşmak için daha çok erken çünkü burada birçok ABD ve Avrupalı şirketlerin var olduğunu görüyoruz" dedi.

"Rus şirketleri yatırım yapmaya hazır"

Diğer taraftan her türlü ihtimali düşünmek zorunda olduklarını dile getiren Dmitriev, "Birçok Rus şirketi Suudi Arabistan'da yatırım yapmaya hazır. Özellikle petrokimya ve diğer endüstri alanlarında Rus ve Çinli ortaklarımız yatırım yapmak istiyorlar. Bu yatırımlarla birlikte Suudi Arabistan'a milyarlarca dolar yatırım gerçekleşebilir" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.