• BIST 8883.07
  • Altın 2238.645
  • Dolar 32.3358
  • Euro 35.0932
  • Adana 19 °C
  • Adıyaman 11 °C
  • Afyon 10 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 21 °C
  • Artvin 7 °C
  • Aydın 17 °C
  • Balıkesir 12 °C

Tütüncü’den Mehmet Akif Ersoy’a Müjde

Tütüncü’den Mehmet Akif Ersoy’a Müjde
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde okul, cami, kapalı semt pazarı, asfalt ile hazineye geri dönen arsaların tekrar hak...

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde okul, cami, kapalı semt pazarı, asfalt ile hazineye geri dönen arsaların tekrar hak sahiplerine iade edileceğinin müjdesini verdi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde gerçekleştirilen 3.etap raylı sistem toplantısında bölgede yapacakları yeni yatırımları açıkladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in de yer aldığı toplantıda Tütüncü, "Büyükşehir Belediyemizle birlik ve beraberlik içerisinde Kepez'in önemli sorunlarına geçen zaman zarfında çözümler sunduk, yılların biriktirdiği sorunları masaya yatırdık ve onları hemşehrilerimizin menfaatine olacak şekilde çözüme kavuşturduk" dedi.

Gecekondudan modern konuta

Tütüncü, Mehmet Akif Ersoy ve çevresinde 2009'da göreve geldiğinde en önemli problemin tapu olduğuna dikkat çekerek, "2009'da bölgede bir tek ruhsatlı bina, imara uygun bina bulunmuyordu. Her taraf gecekonduydu. Açılması beklenen imar yolları vardı. Yolların açılması için tapuların verilmesi, gecekonduların tahliyesi gerekiyordu. Bunun için de arkamızda önemli bir gücün olması gerekiyordu ki, bu güç Cumhurbaşkanımız önderliğindeki AK Parti Hükümetiydi. Hükümetimizden aldığımız güçle, hemşehrilerimizin bize verdiği destekle çok önemli bir kentsel dönüşümü bölgede gerçekleştirdik. Geldiğimiz nokta ortada. Birbirinden değerli binalar, yaptığımız kat artışlarıyla kat ve kat değerlenen gayrimenkuller artık vatandaşlarımızın."

Hastane Kepez'e kat ve kat değer kazandırdı

Merkezi idarenin önemli yatırımlarını da bölgeye getirdiklerini anımsatan Tütüncü, "Konutların değerini artırmakla kalmadık, merkezi idarenin önemli yatırımlarını bölgeye getirme konusunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve AK Parti Antalya Milletvekillerimiz ve şahsım yoğun bir çaba sarf ettik. Antalya'nın ve Türkiye'nin ilk akıllı hastanesini Kepez'e kazandırdık. Mehmet Akif Mahallesi'ne çok yakın bir alanda inşa edilen Kepez Devlet Hastanemiz, bölgenin kat ve kat değer kazanması bakımından örnek bir yatırımdı" diye konuştu.

Kepez'in çift kanatlı uçmaya başladığını belirten Tütüncü, "2014'den sonra Menderes Türel Başkanımın ifadesi ile çift kanatlı uçmaya başladık ve bu mahallelerimize farklı bir bereketin gelmesi demekti. Mehmet Akif Ersoy ve çevre mahallelerimizde çok önemli adımlar atıldı. Geçmiş 5 yıllık dönemde 2009-2014 yılları arasında bölgede yapılamamış en önemli yatırım alt yapıydı. Alt yapı çalışmaları bittikten sonra yolların sıcak asfaltını ve kaldırımını yapacağız."

Konuşmasında mahalle sakinlerine bekledikleri hizmetlerin müjdesini de veren Tütüncü, "Geçtiğimiz ay Büyükşehir Meclisi'nde Menderes Başkanımızın geçmesi talimatını verdiği mahallenin Pazar sorununun çözülmesine ilişkin imar kararıydı. Semt Pazar alanının 5 bin ölçekli nazım imar planı Büyükşehir Meclisi'nden, binde bir ölçekli planı Kepez Belediye Meclisi'nden geçti. Bölgenin artan nüfusuna karşı yeni bir okul talebi vardı. Mülkiyet ve imar problemlerini Büyükşehir ile birlikte çözdüğümüz okul alanımıza şimdi yeni bir okul yapılacak. Okulun yapımı ihaleye çıktı. Bu okul da çok kısa bir süre sonra yeni okulun temelinin atılması demek. Büyükşehir ile imar uygulamasını neticelendirdiğimiz Yeşilırmak Caddesi'nin üzerindeki Yeni Cami'nin yenilenmesiyle ilgili. O cami, mahallenin gecekondu döneminde yapılmıştı ve eskimişti. Mahalle muhtarımız bu caminin yerine yeni bir caminin yapılmasını talep etmişti. Biz de tamam dedik. Büyükşehir Belediye Başkanımız, caminin imar kararlarını Büyükşehir Meclisi'nden jet hızında geçirdi ve Kepez Belediyemiz plan ve projesini hazırladı. Önümüzdeki günlerde inşallah yeni caminin temelini atıyoruz. Vatandaşların Hazineye geri giden arsalarını tekrar alma talebi vardı. Ama geri almada hukuki bir engel yaşanıyordu. O engeli de Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte ortadan kaldırıyoruz. Büyükşehir ve Kepez'in bürokratları çalışarak 2018 yılı içerisinde o verilemeyen tapuları hemşehrilerimize teslim edeceğiz" dedi.

Tütüncü’den Mehmet Akif Ersoy’a Müjde

Tütüncü’den Mehmet Akif Ersoy’a Müjde

Tütüncü’den Mehmet Akif Ersoy’a Müjde

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00