Safran Eskişehir’de Çiçek Açtı

Safran Eskişehir’de Çiçek Açtı
Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Erkan Alkan, Seyitgazi ilçesinin Sancar mahallesinde safran yetiştiriciliği yapan kadın çiftçileri ziyaret etti.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Erkan Alkan, Seyitgazi ilçesinin Sancar mahallesinde safran yetiştiriciliği yapan kadın çiftçileri ziyaret etti.

Personeli ile kadın çiftçi Halime Başyiğit'e ait safran ekili tarlada incelemelerde bulunan İl Müdürü Alkan, tarla başında kadın çiftçi ve eşi ile sohbet ederek karşılıklı bilgi alış verişinde bulundu. Alkan, safran tarlasında yaptığı açıklamada; "Tarım ve Orman Bakanlığınca desteklenen "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yeniliklerle Buluşuyor" projesi kapsamında kadın çiftçi Halime Başyiğit'e ait tarlaya Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik desteğiyle, Türkiye'nin ilk ve tek tescilli safran çeşidi olan "Kara Arslan" çeşidi Safran soğanı dikimi yapıldığını belirtti.

Safranın dünyanın en pahalı baharatı ve boya, kozmetik, ilaç ve gıda sanayi gibi çeşitli endüstri dallarında geniş kullanım yelpazesi olduğunu belirten İl Müdürü Alkan, safranın, Eskişehir şartlarında kadın eliyle yetiştiriciliğini yaygınlaştırarak kadın çiftçilerimiz için yeni bir tarımsal üretim faaliyet kolu oluşturarak Türkiye'nin tarım ekonomisine katkı sağlamalarının amaçlandığını ifade etti.

Tarlada çiftçimizle birlikte safran hasadı yaparak projenin başarılı olmasından duyduğu memnuniyeti ifade eden İl Müdürü, Sancar mahallesinin, safran üretiminde Eskişehir'de küçük Safranbolu olması için, gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Projede emeği geçen tüm personele ve kadın çiftçimize özellikle teşekkür eden Alkan, İl Müdürlüğünce alternatif ürünlere yönelik gelir getirici projelerin yapılmasına önem verileceğini belirtti.

Kadın çiftçiye eşi de İl Müdürü Alkan'ı tarlalarında görmekten ve safran projesi ile yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.