Sağlık Bakanı Koca: 'Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişiyi ayrı üniteye aldık, yakın takip ediyoruz'

Sağlık Bakanı Koca: 'Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişiyi ayrı üniteye aldık, yakın takip ediyoruz'
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak Sınır Kapısı’nda kurulan Sahra Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Bakan Koca, “Vatandaşlarımızda Kum ve Meşhed geçmişi olan 10 kişiyi ayrı bir ünitede barındırıyoruz ve onları daha yakın takip ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gürbulak Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunmak üzere Ağrı'ya geldi. Sahra Hastanesi'ni ziyaret eden Bakan Koca, İran üzerinden gelen vatandaşların 14 gün boyunca gözetim altında olacaklarını bilerek gelmelerini söyledi.

Sınır kapısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Koca, “Vatandaşlarımızı 48 saat önlem alıp, sağlıklı olduklarını emin olduktan yine gerektiğinde bilim kurulunun önerisiyle ev ortamında da sağlık personelinin yakın takip etmesi şartıyla 14 gün izolasyon ve gözetim altında tutmak istiyoruz. Bu sebeple sınırda bugün oluşturduğumuz sahra hastanesi ve ünitelerini yerinde görmek, var olan bir eksiklik varsa bunu gidermek amacıyla bugün geldik. Sahra Hastanesi ve ünitelerini ziyaret ettim. Vatandaşlarımızla belli bir mesafede iletişim içinde olduk” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.