Sakarya'da yürek burkan aile dramı

Sakarya'da yürek burkan aile dramı
Sakarya’da, 5 çocuğu ile derme çatma bir evde hayat mücadelesi veren fedakar annenin gözyaşları sel olurken, 10 yaşındaki böbrek hastası Resul ise yürek sızlatan sözleriyle Cumhurbaşkanına seslenerek, ”Biz para yardımı istemiyoruz, Allah izin verirse bir tane çatılı ev istiyoruz, inşallah sesimizi duyururuz“ dedi.

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde derme çatma bir evde hayat mücadelesi veren anne, çocuklarının salığı için yeni bir ev arayışına geçti. İlk eşinin öldüğü ve ikinci eşi tarafından ise terk edildikten sonra yalnız başına kalan Gülay Oğuş, 5 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor. Böbrek hastası olan 10 yaşındaki Resul ismindeki oğlu başta olmak üzere 5 çocuğunun sağlıklı bir ortamda yaşayabilmesi için kiralık ev arayışına geçen anne aylardır ev bulamıyor. Sakarya'nın çeşitli bölgelerinde bir süredir ev arayışı yaptığını ifade eden ve 5 çocuklu dul bir kadına kimsenin ev vermediğini dile getiren anne Oğuş'un gözyaşları sel oldu.
Şu anki yaşadıkları evin her bölgesinin rutubet olduğunu ve böbrek hastası oğlu ile diğer çocuklarının sağlığı için iyi olmadığını belirten anne Oğuş, istemeye istemeye de olsa çocuklarının sağlığı için onları yurda vermek istediğini fakat çocukların yurda alınmayarak kendisine maaş bağlandığını söyledi. Kimseden para veya yardım istemediğini belirten anne, sadece çocuklarının rahat edebileceği rutubetin olmadığı ve rahat bir evinin olması için seslerinin duyulmasını istedi. 5 kardeşten biri olan böbrek hastası 10 yaşındaki Resul ise yürekleri sızlatan sözleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenerek para yardımı istemediklerini sadece güzel bir ev istediğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.