Salihli’de Ödüllü Foto Maraton Heyecanı Başlıyor

Salihli’de Ödüllü Foto Maraton Heyecanı Başlıyor
Salihli Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile ilçede yaşayan yöre insanlarına ait değişik görüntülerin amatör ve profesyonel...

Salihli Belediyesi, kentin doğal, tarihi ve kültürel güzellikleri ile ilçede yaşayan yöre insanlarına ait değişik görüntülerin amatör ve profesyonel fotoğrafçılar eşliğinde ortaya çıkarılması amacıyla "Salihli Belediyesi 1. Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maratonu" etkinliği düzenliyor.

Salihli Belediyesi öncülüğünde Belediye Fotoğraf Okulu ve Salihli Fotoğraf Derneği (SALFOD) işbirliğinde 2-3-4 ve 5 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek olan "Salihli Belediyesi 1. Fotoğrafçılar Buluşması ve Foto Maratonu" etkinliğinde, ünlü fotoğraf sanatçıları Nilay İşlek, Erhan Dayı, Reha Bilir ve Seçkin Yenici seçici kurul üyeliği yapacak.

Etkinlikte derece alan eserlere iki farklı kategoride ödül verilecek. Buna göre, 3 adet 2 bin TL'lik Salihli Başarı Ödülü, bir adet bin TL'lik Salihli Belediyesi Özel Ödülü ve bir adet 500 TL'lik mansiyon ödülü ile SALFOD tarafından 500 TL'lik gençleri özendirme ve mansiyon ödülleri verilecek.

Salihli Belediyesi öncülüğünde ilk defa düzenlenen etkinlik sayesinde kente ait tüm güzelliklerin hem yurt içinde hem de yurt dışında tanıtılmasını amaçladıklarını belirten Başkan Zeki Kayda, "Türkiye'nin birçok farklı bölgesinden ilçemize gelecek olan fotoğraf dostları ile kentimizin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerini fotoğraf karelerinde ölümsüzleştirmek için böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Belediye olarak onların bu çalışmalarını açılacak güzel bir sergide değerlendirerek çok zengin bir kent arşivi oluşturacağız. Her yıl değişik temalarda yarışmamızı sürdürüp şehrimizin güzelliklerini her alanda yaşatmaya devam edeceğiz" dedi.

Engelsiz etkinlik

Etkinlik kapsamında söyleşilerin, ünlü fotoğraf markalarının tanıtım uygulamalı eğitim ve workshop çalışmalarının, fotoğraf sergilerinin yer alacağını, belirten Başkan Kayda, etkinliklere katılacak engelli katılımcılar için engelli aracının tahsis edileceğini söyleyerek, "Foto maratonumuz böylelikle engelsiz bir etkinlik olacak" dedi.

Salihli'nin tarihi, doğal ve kültürel güzelliklerinin ortaya çıkartılması için düzenlenen etkinliğe kayıtların 2 Kasım 2017 Perşembe günü başlayacağı, katılımcıların şartnameye www.salihli.bel.tr ve www.salfod.org adresinden ulaşabilecekleri açıklandı.

Salihli’de Ödüllü Foto Maraton Heyecanı Başlıyor

Salihli’de Ödüllü Foto Maraton Heyecanı Başlıyor

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.