Niğde’de Kiraz Hasadı Başladı

Niğde’de Kiraz Hasadı Başladı
Geçtiğimiz yıllara göre kiraz bahçesi her dönem bir önceki döneme göre ürün artışıyla meyve veriyor.

Geçtiğimiz yıllara göre kiraz bahçesi her dönem bir önceki döneme göre ürün artışıyla meyve veriyor. Kasa kasa doğal ve yerli kirazlar vatandaşların beğenisine sunuluyor. Fiyatlar ise 5 ila 6 lira arası değişiyor.

Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş, Niğde'de kiraz hasadının başladığını belirterek, bu yıl 2 bin 619 dekar alanda 26 bin 596 ton kiraz üretimi yapılması beklendiğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Asım Baş: "2017 yılında ilimizde 23 bin 660 ton kiraz üretilirken üretim 2 bin 561 hektar alanda gerçekleşmişti. Bu veriler ile Türkiye üretiminin yüzde 5'lik kısmı ilimizde yapılırken sıralamada ise 9'ncu sırada yer almaktadır. . 2018 yılı tahmini verilere göre ilimizde ise 2 bin 619 dekar alanda 26 bin 596 ton kiraz üretimi yapılması hedeflenmektedir. Ayrıca bu yıl kiraz fiyatları ise 5 ve 6 TL arasında değişmektedir" diye konuştu.

Kiraz üreticileri ise: "kiraz sezonu başlamıştır. İhracatlık kirasın Kilosu 6 TL'den alınıyor. 5 TL'den açılışı yapılan kirazın rağbet görmesiyle gün gün artması bekleniyor. Tezgahlarda rekabetin olması ise satıcıların yüzünü güldürdü" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.