Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tanıtıldı

Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Tanıtıldı
Samsung Galaxy S7 ve S7 Edge Unpacked 2016'da tanıtıldı.

Samsung Galaxy S7

Samsung, bugün düzenlenen etkinlikle yeni amiral gemisini resmi olarak duyurdu. Artık geleneksel olarak her sene amiral gemisi Galaxy S modellerini duyurmak için Samsung Mobil Dünya Kongresi’ni tercih ederken, bu sene de geleneği bozmadı ve İspanya, Barcelona’da düzenlediği etkinlikle Galaxy S7 akıllı telefonunu gün yüzüne çıkardı.

Yeni akıllı telefon 5.1″ büyüklüğünde ve 2560×1440 piksel Quad HD çözünürlüğünde Super AMOLED dokunmatik ekran ile geliyor. Yonga seti ise Qualcomm’un dört çekirdekli Kyro işlemcili Snapdragon 820 yonga seti olarak yer alırken, yonga setine bağlı olarak grafik işlemci de Adreno 530 olarak gelmekte.

galaxy-s7-12.jpg

Ayrıca Galaxy S7’nin beklendiği gibi Samsung Exynos 8890 sekiz çekirdekli işlemci ve Mali-T880 grafik işlemci içeren yonga setinden güç alan bir başka versiyonu daha geliyor.

Samsung Galaxy S7 akıllı telefon 142.4 mm x 69.6 mm x 7.9mm ölçülerde gelirken, ağırlık ise 152gr olmakta. Googlr Android 6.0 Marshmallow mobil işletim sistemi üzerinde çalışan yeni akıllı telefon 4GB sistem belleği içeriyor ve microSD kart desteği ile de arttırılabilir şekilde 32GB / 64GB dahili veri kapasitesi içermekte.

Cihazın arka yüzünde özellikle de karanlık ortamlarda daha kaliteli çekimler yapan Dual Pixel (Bu açıdan da akıllı telefon pazarında ilk olduğunu söyleyelim) teknolojisi içeren 12MP çözünürlükte kamera yer alırken, ön yüzünde Selfie çekimler için 5MP ikinci bir kamera daha bulunuyor. Hem önde hem de arkada f/1.7 lens yer alırken, arka kameranın Galaxy S6’ya göre %96 oranında daha fazla ışık aldığı belirtiliyor.

3.000mAh batarya içeren Samsung Galaxy S7, IP68 suya dayanıklılık sertifikasına da sahip. Galaxy S7 ve önceki model olan Galaxy S6 benzer olsa da, yeni cihazın özellikle de ele daha uyumlu yapıya sahip olduğu kaydediliyor.

galaxy-s7.jpg

 

Samsung Galaxy S7 Edge

Samsung’un yeni nesil üst seviye phablet modeli Galaxy S7 Edge de resmileşti. 

Her iki model de ekran büyüklükleri ve batarya dışında benzer teknik özelliklere sahipler. Bakacak olursak eğer, Samsung Galaxy S7 Edge, 5.5″ büyüklüğünde iki yanı kavisli dokunmatik Super AMOLED ekran içeriyor ve bu ekranın çözünürlüğü ise 2560×1440 piksel Quad HD olmakta.

galaxy-s7-edge-1.jpg

150.9 mm x 72.6 mm x 7.7 mm ölçülere sahip olan yeni akıllı telefon ayrıca 157gr ağırlığında. Qualcomm Snapdragon 820 ve Samsung Exynos 8890 olarak iki farklı yonga seti farklı versiyonlarda yer alıyor. 4GB sistem belleği Samsung Galaxy S7 Edge’de yer alırken, ayrıca 32GB ve 64GB olmak üzere iki farklı dahili veri kapasitesi seçeneği ile satın alınabilecek.

samsung-galaxy-s7-edge-001.jpg

Akıllı telefonda 12MP çözünürlükte OiS desteği ve Dual Pixel teknolojisi içeren arka kamera yer alıyor ve Selfie kamerası da önde 5MP olarak konumlandırılmış. Galaxy S7’den daha büyük olarak GalaxY S7 Edge’de 2.600mAh batarya’ya yer verilmiş.

IP68 sertifikasına sahip ve bu da suya dayanıklı yapıda olduğu anlamına geliyor. Ayrıca cihaz NFC ve kablosuz şarj teknolojisi desteğine de sahip. Cihazda işletim sistemi olarak ise Google Android 6.0 Marshmallow yer almakta.

Kaynak:maxicep

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.