Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın hizmete açtığı 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim, Tarih ve Kültür Kompleksi her yaştan vatandaş tarafından...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan'ın hizmete açtığı 15 Temmuz Şehitler Parkı Bilim, Tarih ve Kültür Kompleksi her yaştan vatandaş tarafından ziyaret ediliyor. Adana'da ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirten Başkan Çelikcan, "Bölgemizde eksikliğini düşündüğümüz önemli bir eseri Adana'ya kazandırdık. Bütün vatandaşlarımız temalı çocuk oyun alanları, planeteryum, diyarama, diyaramaya hizmet eden müze alanı bilim merkezi deney istasyonları, gezegenevi ve robot atölyesini ücretsiz gezebiliyorlar" dedi.

Mucit çocuklarımızı bekliyoruz

Mucit çocukları, Yüreğir Bilim Merkezine davet eden Yüreğir Belediye Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Hizmete açtığımız merkez bilimin serüvene dönüştüğü yerdir. Adana'nın düşman işgalinden kurtuluşunun canlandırıldığı Diyarama ve Diyarama'ya hizmet eden müze alanı yaklaşık 460 m, Planetaryum binası 590 m ve Planetaryum müze alanı 250 m dir. 50 kişilik planetaryum, HD ve dijital ses sistemine sahiptir. Bilim Merkezi Deney istasyonlarında ise Yüreğir Robot Atölyesi, çıkrık, harmonik sarkaç, denge platformu, termal kamera, pedallı jeneratör, sağ sol yanılgısı, merkezcil kuvvet deney seti, el becerisi, sensörlü kalp davulu, deforme aynalar, fısıltı çanları, plazma küresi, hd gözlüklü simülatör, güneş sistemi agırlık simülatörü ve rezenas tüpleri var. 5 Ocak Adana Kurtuluşu Dioramasında Milli Mücadele Döneminde Adanalının şehrine, milletine ve bayrağına olan bağlılığın verdiği güç ve azimle işgal kuvvetlerine karşı verdikleri mücadele anlatılıyor. Adana'mızın bu tarihi kahramanlığı ve mücadeleyi tekrar yaşaması amacıyla yapılan projemize Yüreğir Belediyesi olarak tüm halkımızı davet ediyoruz. Bu coğrafyada, Adana tarihine yönelik yapılmış, ilk eserdir" şeklinde konuştu.

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

Bilim Müzesi’ne Ziyaretçi Akını

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.