• BIST 8718.11
  • Altın 2245.967
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1866
  • Adana 11 °C
  • Adıyaman 8 °C
  • Afyon 1 °C
  • Ağrı 2 °C
  • Amasya 1 °C
  • Ankara 1 °C
  • Antalya 10 °C
  • Artvin 7 °C
  • Aydın 5 °C
  • Balıkesir 1 °C

Akdeniz Güvenlik Savunma Sanayi İle Büyüyecek

Akdeniz Güvenlik Savunma Sanayi İle Büyüyecek
Özel güvenlik sektörünün en büyük oyuncularından Akdeniz Güvenlik, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve belediyeler için...

Özel güvenlik sektörünün en büyük oyuncularından Akdeniz Güvenlik, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve belediyeler için özel araçlar üreten Mai Otomotiv ve Teknoloji Savunma Ve Sanayi Dış Ticaret A.Ş.'nin yüzde 50 hissesini satın aldı. Şirket, bu satın almayla birlikte hızla büyüyen savunma sanayi için özel araçlar üretecek. Şirketin bir diğer hedefi de Dubai menşeli Mai (yüzde 50) Minerva (yüzde 49) ortaklığı sayesinde uluslararası pazarlarda da önemli bir oyuncu olmak.

Türkiye'de kamunun yanı sıra çok sayıda özel şirkete de güvenlik hizmeti veren Akdeniz Güvenlik, sektördeki deneyimini farklı bir alanda kullanma kararı aldı. Şirket, Türkiye'de 1982 yılında şase üstü ekipmanlı araç üretimiyle sektöre adım atan daha sonra da Savunma Sanayii Müsteşarlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve belediyeler için özel araçlar üreten Mai ile stratejik ortaklık yaptı. Ayrıca şirket, Mai'nin yüzde 50 hissesini 10 milyon TL'ye satın alarak hızla büyüyen savunma sanayisinin önemli bir oyuncusu olma yolunda adım attı.

Mai Savunma, Ankara'nın Kahramankazan ilçesindeki 4 bin 500 metrekare kapalı alana sahip fabrikasında, savunma sanayi ile itfaiye ve çöp araçları gibi özellikli araçların üretimini hem kendi markasıyla hem de alt yüklenici olarak gerçekleştiriyor. Mai ayrıca uzun yıllardır bu sektörde yer alan ana piyasa oyuncularına da alt yüklenici olarak hizmet verdi. Yıllık bin 200 araç üretim kapasitesine sahip olan fabrika, uzun yıllara dayanan tasarım ve teknik bilgi birikimi sayesinde özel araç taleplerine de yanıt verebiliyor.

Yapılan bilgilendirmede Akdeniz Güvenlik, attığı imza ile Mai ve Minerva tarafından Mart 2017'de kurulan şirkete de ortak olacak. Uluslararası alanda hizmet veren Dubai menşeli savunma sanayi şirketi olan Minerva, yıllık bin 200 zırhlı araç üretim kapasitesine sahip. Son 5 yılda 6 binin üstünde satış adedine ulaşan Minerva'nın Dubai'nin yanı sıra Hindistan, Ürdün ve Kenya'da da üretim tesisleri bulunuyor. Bu ortaklık sayesinde Mısır ve Libya gibi ülkelerin yanı sıra hızla büyüyen Afrika pazarına da ihracat kapısı da açılmış olacak.

"Akdeniz Güvenlik'in karlılığına olumlu katkı yapacak"

Satın alma ile ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Güvenlik Yönetim Kurulu Başkanı Necmeddin Şimşek, Mai ile yapılan ortaklık sayesinde güvenlik ve savunma sanayiindeki deneyimlerini yeni bir alana daha taşıdıklarını söyleyerek "Bugüne kadar kamu ve özel sektörle kurduğumuz güçlü ilişkilerimizi bir üst boyuta taşıma hedefimiz çerçevesinde. Mai ile bu ortaklığı gerçekleştirdik. Bu satın almanın bir diğer nedeni de ortaklarımız, hissedarlarımız ve çalışanlarımıza daha fazla katma değer üretmek için daha karlı alanlara yönelme politikamızdır. Mai ortaklığı ile birlikte Akdeniz Güvenlik'in karlılığına da olumlu katkı hedeflenmektedir" dedi.

Türkiye'nin NATO'daki ikinci büyük orduya sahip ülke olduğunu anımsatan Şimşek, "GSYH'nln yüzde 2'sl askeri harcamalara ayrılıyor. Ayrıca, savunma bütçesinde son 7 yılda ortalama yıllık yüzde 6'lık bir büyüme söz konusu. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma'nın da son yıllarda zırhlı araç alımlarında hızlı bir artış var. Bu veriler, savunma sanayinin potansiyelini gösteriyor. Biz de Akdeniz Güvenlik olarak Mai ile yaptığımız ortaklıkla deneyimlerimizi birleştirip sektörün önemli bir oyuncusu olmayı hedefliyoruz" dedi.

Akdeniz Güvenlik Savunma Sanayi İle Büyüyecek

Akdeniz Güvenlik Savunma Sanayi İle Büyüyecek

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2002 Haber Sitesi | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0850 533 02 62 Faks : 0212 210 34 00