Kızılay’dan Arakan’a Yardım Çağrısı

Kızılay’dan Arakan’a Yardım Çağrısı
Türk Kızılayı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, Arakan'da son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığını belirterek, vatandaşlara yardım...

Türk Kızılayı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, Arakan'da son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığını belirterek, vatandaşlara yardım çağrısında bulundu.

Arakan'da insanların din değiştirmeye zorlandığını ve vatandaş olarak tanınmadığını belirten Türk Kızılayı Van Şube Başkanı Yalçın Özdemir, özellikle son yıllarda Arakan'da sistematik olarak saldırıların düzenlendiğini söyledi. 2 milyon Arakanlının bu saldırılar sonrasında göç ettiğini ve on binlerce Arakanlının katledildiğini ifade eden Özdemir, "On binlerce Arakanlı da göç yolunda hayatını kaybetti. Yurtlarını terk etmek zorunda kalan Arakanlıların yaklaşık 500 bini komşu ülke Bangladeş'e sığındı, 1 milyon 500 bin" i de dünyanın dört bir tarafına kaçtı" dedi.

Yiyecek, içecek ve barınma sorunuyla karşı karşıya kalan Arakanlılara, Türk Kızılayı'nın 2012 yılından bu yana yardım ettiğini dile getiren Özdemir, "Türk Kızılayı, bu defa AFAD ve Türk Diyanet Vakfı başta olmak üzere birçok sivil toplum kuruluşuyla birlikte harekete geçti. Bu doğrultuda Türk Kızılayı, Türkiye çapında bir kampanya başlattı. Türk Kızılayı Van Şubesi olarak bizler de bu kampanyayı başlattığımızı halkımıza duyuruyoruz" ifadelerini kullandı.

6 kategoride hazırladıkları nakdi yardımlarda vatandaşların dilediği kadar yardımda bulunabileceğinin altını çizen Özdemir, "Bu kategoriler yaşam ünitesi 6 bin 500 TL, normal gıda paketi 105 TL, acil gıda paketi 30 TL, hijyen seti 35 TL, mutfak seti 120 TL, branda (4x6m) 40 TL, 5 kişilik bir aile için battaniye bedeli 35 TL'dir. Vatandaşlarımız bu kategorilerin tümü veya birkaçından diledikleri kadarını bağışta bulunabildikleri gibi 2868'e SMS göndererek de 10 TL yardım yapılabilirler" şeklinde konuştu.

Vatandaşların kampanyaya destek vereceklerinden umutlu olduklarını da sözlerine ekleyen Başkan Özdemir, "Van halkı bugüne kadar bu tür insanlık dramıyla karşı karşıya kalan insanlara hep yardım etmiştir. Son yılların en büyük insanlık dramının yaşandığı Arakanlılara da yardımlarını esirgemeyeceklerinden eminiz. Tüm hayırsever vatandaşlarımıza yapacakları yardımlardan dolayı şimdiden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu kapsamda Türk Kızılayı Van Şube Başkanlığına yardım yapacak vatandaşlar, 0432 210 03 03, 0532 716 61 44 ve 0532 391 73 23 No'lu telefonları arayabilirler" dedi.

Kızılay’dan Arakan’a Yardım Çağrısı

Kızılay’dan Arakan’a Yardım Çağrısı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.