Polonya’da Savaş Uçağı Düştü

Polonya’da Savaş Uçağı Düştü
Polonya'nın Minsk Mazowiecki şehrinde, Rus yapımı MİG-29 savaş uçağı düştü.

Polonya'nın Minsk Mazowiecki şehrinde, Rus yapımı MİG-29 savaş uçağı düştü. Pilotun fırlatma koltuğunu kullanarak hayatta kaldığı belirtildi.

Polonya'nın Minsk Mazowiecki şehri yakınlarında bulunan 23. Hava Taktik Üssü'nden eğitim amaçlı kalkan Polonya ordusuna ait MİG-29 savaş uçağıyla inişe geçtiği sırada bağlantı kesildi. Uçağın piste 8 kilometre kala radardan kaybolması üzerine asker, polis, itfaiye, orman görevlilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda ekip arama çalışmalarına başladı. 1,5 saatlik aramanın ardından uçağın enkazına ormanlık alanda ulaşılırken, uçağın tek pilotu da enkaza çok yakın bir bölgede bulundu. Şuuru açık olan ancak vücudunda kırıklar bulunan pilot hemen hastaneye kaldırılırken, itfaiye ekipleri de uçağın enkazını soğutma çalışmalarına başladı.

Kazanın ardından düzenlediği basın toplantısında konuşan 23. Hava Taktik Üssü Komutanı Albay Piotr Iwaszko yaptığı açıklamada, uçağa ilişkin olarak pilotun uçuş öncesinde herhangi bir sorun bildirmediğini söyledi. Uçakların gerek kalkış öncesi gerekse uçuş sonrası bakım ve kontrollerinin yapıldığını ifade eden Iwaszko, kazanın meydana geliş sebebi üzerine soruşturma başlattıklarını belirtirken, kaza sonrası pilotla telefonla konuştuğunu da aktardı. 28 yıllık pilotun 600 saatin üzerinde uçuşu olduğunu ve çok iyi eğitime sahip olduğunu belirten Albay Iwaszko, Rus yapımı MİG-29 uçaklarının 25 yıldır Polonya ordusu tarafından kullanıldığını, 10-12 yıl kadar daha kullanılmasının planlandığını ifade etti. Iwaszko, kazanın ardından havada bulunan tüm MİG-29 uçaklarının yere indirildiğini, önümüzdeki günlerde bu uçaklarla yapılması planlanan tüm uçuşların da dondurulduğunu sözlerine ekledi.

Polonya’da Savaş Uçağı Düştü

Polonya’da Savaş Uçağı Düştü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.