İngiltere’de Peynir Yuvarlama Festivali’nde İlginç Rekor

İngiltere’de Peynir Yuvarlama Festivali’nde İlginç Rekor
İngiltere'de her yıl düzenlenen dünyaca ünlü Cooper's Hill Peynir Yuvarlama Festivali ilginç görüntülere sahne oldu.

İngiltere'de her yıl düzenlenen dünyaca ünlü Cooper's Hill Peynir Yuvarlama Festivali ilginç görüntülere sahne oldu. 30 yaşındaki Chris Anderson, son 14 yılda 21 Gloucester peynirini yakalayarak rekoru eline geçirdi.

İngiltere'nin Gloucestershire olarak bilinen Cooper's Tepesi etrafında her yıl gerçekleştirilen Peynir Yuvarlama Festivali bu yıl da dünyanın dört bir yanından gelen turistleri ağırladı. İlginç görüntülere sahne olan yarışta binlerce kişi kazanmak için peynir peşinde koştu. 30 yaşındaki Chris Anderson, son 14 yılda 21 Gloucester peynirini yakalayarak bu alandaki rekoru eline geçirdi. Anderson, "Yanımdaki çocuk tişörtümü tamamen aşağıya çekiyordu. Artık kanıtlayacak bir şey kalmadı. Mutluyum" dedi.

Başarısının sırrının sadece koşmak ve ayaklarının üzerinde durmak olduğunu söyleyen Anderson, yarış sırasında sol baldır kasını yırttı. Anderson'un 2005 yılında ise ayak bileğini kırdığı öğrenildi.

Her yıl en az 40 kişinin katıldığı ilginç festivalde tepeden aşağıya doğru binlerce kişi Gloucester peynirini yakalamak için koşuyor. Yarışmayı tepenin aşağısına ilk inen kazanıyor. Yüzyıllardır devam eden bu geleneğe ilgi de büyük oluyor. Tehlikeli yarışta her yıl birçok kişi yaralanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.