Saü Teknoloji Fakültesi Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Saü Teknoloji Fakültesi Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu Gerçekleştirildi
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi 2017-2018 Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu akademik personellerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi 2017-2018 Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu akademik personellerin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantıda Güz Yarıyılı değerlendirmeleri ve Bahar Yarıyılı planları görüşüldü.

Fakülte içerisindeki huzur ortamına ve fakültede yürütülen başarılı akademik çalışmalara dikkat çeken Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesi'nin alanında önemli işler başardığını ve başarmaya devam edeceğini söyledi. Teknoloji Fakültesi'nin gerek kamu kurumları gerekse iş dünyası işbirlikleri ile takdire şayan bir sinerjiye sahip olduğunun altını çizen Sarıbıyık, "Her yıl 100'ü aşkın iş adamı ve sanayiciyi öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Artık iş dünyasında Teknoloji Fakültesi'nin ayrı bir yeri var. Teknoloji Fakültesi üstlendiği misyonla ve mezun ettiği öğrencilerin piyasadaki başarıları ile önemli işlere imza atıyor" dedi.

Eğitim-öğretim alanında öğrencilerin üniversite hayatlarındaki kazanımlarının sürekli iyileştirilmesi hedefiyle ilerleyen fakültenin bir yandan da akademisyenlerinin gerçekleştirdiği çalışmalar neticesinde güzel bir yere geldiğini belirten Sarıbıyık, "Yayın sıralamasında üniversite genelinde her zaman olduğu gibi ilk sıralardayız, ayrıca sektör bazlı projeler nezdinde akademisyenlerimizin başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Bu da gerek akademisyenlerimizi gerekse Fakültemiz adına bizleri ayrı bir onure ediyor, başarılı çalışmalarından dolayı tüm akademisyenlerimize bu vesileyle teşekkürlerimi sunuyorum ve başarılarının artarak devam etmesini diliyorum" diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesinin MÜDEK akreditasyonu alan ilk ve tek Teknoloji Fakültesi olduğunun vurgulandığı toplantıda Fakültenin hız kaybetmeden işlerine devam ettiği belirtildi. Akreditasyon sürecinin günümüzde farklı bir öneme sahip olduğunun altı çizilen toplantıda, akreditasyon sürecinde birimlerin kendilerini önemli oranda iyileştirdiği ve daha bilinçli hale getirdiği, aynı zamanda başarılı bir eğitime imza atıldığı vurgulandı. Sarıbıyık, akreditasyon ve beraberinde gelen kaliteli eğitimde sürekliliğin mutlaka sağlanması gerektiğini, bu sürecin tek seferlik bir unsur olmadığını, kurumun varoluşuyla birlikte ona kimlik kazandıran, kuruma değer katan ve sürekli iyileşmeyi beraberinde getiren bir süreç olduğunu ifade etti.

Toplantı yakın zaman önce emekli olan Teknoloji Fakültesi Mali İşler Sorumlusu Mehmet Olçay'a takdim edilen teşekkür plaketi ile sona erdi. Toplantı sonrasında Teknoloji Fakültesi akademik ve idari personeline yemek ikramı yapıldı.

Saü Teknoloji Fakültesi Güz Yarıyılı Akademik Genel Kurulu Gerçekleştirildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.