Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ arasında 'Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi' imzalandı

Savunma Sanayi Başkanlığı ve TUSAŞ arasında 'Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi' imzalandı
Savunma Sanayi Başkanlığı ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) arasında 'Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi' imzalandı. İlk test uçuşunun 5 yıl sonra gerçekleşmesi planlanan ağır sınıf taarruz helikopterinin, Türkiye'nin geleceğindeki önemine değinen Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, "Kullanım olarak TSK'nın gücüne güç katacak bir ürünün çıkmasını bekliyoruz" dedi.

Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ (TUSAŞ) arasında 'Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi Sözleşmesi' imzalandı. Beşinci yıl sonunda ilk test uçuşu yapılması planlanan projeyle, klasmanında egemen bir helikopter hedeflendiğinden, teknik özellikler, esnek süreçler sonunda ve teknolojik açıdan erişilebilen en üst seviyeye ulaşıldığında dondurulacak.

Deniz ve kara versiyonu olmak üzere iki konfigürasyonda geliştirilecek helikopter için aynı zamanda asgari 3 adet prototip planlandı. Bununla birlikte ihtiyaca bağlı olarak prototip sayısı artırılabilecek. 10 ton sınıfında yerini alacak olan helikopter, 2 adet Turboşaft motora sahip olacak ve bin 200 kilogramdan fazla faydalı yüke sahip bulunacak. Çevresel etmenlere dayanıklı olacak şekilde geliştirilecek olan helikopter aynı zamanda tandem kokpitli olup, yüksek irtifa ve yüksek sıcaklık şartlarında görev yapabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.