Şehidin İsmi Kapalı Semt Pazarına Verildi

Şehidin İsmi Kapalı Semt Pazarına Verildi
Seyhan Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan kapalı semt pazarına Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle...
Seyhan Belediyesi tarafından Pınar Mahallesi'nde geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan kapalı semt pazarına Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un ismi verildi.

Seyhan Belediyesi Meclisi'nin Mart ayı son oturumunda geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan şehrin en modern kapalı semt pazarına Şırnak'ın Cizre ilçesinde 31 Ocak'ta terör örgütü teröristlerle girilen çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un isminin verilmesi kararlaştırıldı. PKK'ya yönelik operasyonların başladığı Temmuz ayından bu yana Adana'nın 26 şehidi olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur ve ailesi 2 yıl önce aldığı Pınar Mahallesi'ndeki evlerinde ikamet ediyordu.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kahraman askerin isminin oturduğu mahalledeki semt pazarına verilmesinin anlamlı olabileceğini belirtirken terör olaylarının biran önce son bulması gerektiğini söyledi.

Pınar Mahalle Muhtarı Saniye Çelik'te duyarlı davranarak şehidin isminin kapalı semt pazarına verilmesinden ötürü başta Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, olmak üzere tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Çelik, "Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur vatan toprağımız, bayrağımız ve milletimiz için canını feda etmiştir. Aziz şehidimizin adını yaşatmak boynumuzun borcudur. Bizler Pınar Mahallesi halkı olarak, halk meclisi olarak aziz şehidimizin adının mahallemizdeki kapalı semt pazarında yaşatılmasını istedik. Bu isteğimizi Seyhan Belediye Başkanımız Sayın Zeydan Karalar'a ilettik. Kendisi bu isteğimize çok kosa sürede karşılık verdi ve şehidimizin ismini kapalı semt pazarımıza verdi. Bu anlamda kendisine ve meclis üyelerine sonsuz teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.