Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi

Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve ATSO Kültür Sanat Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat'ın yeni sergisi "Elinde Işık Parçaları-Türk...

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ve ATSO Kültür Sanat Vakfı Başkanı Davut Çetin, Antalya Kültür Sanat'ın yeni sergisi "Elinde Işık Parçaları-Türk Resminin Paris Macerası"nın 14 Ekim Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacağını bildirdi.

ATSO tarafından Antalya'ya kazandırılan Antalya Kültür Sanat'ın yeni sergisinde Türk resmine damga vurmuş 8 önemli ressamı biraraya getirdiğini belirten Davut Çetin şunları kaydetti; "Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası adlı sergi ile; ortak noktaları, uluslararası sanat ikliminde resim yapmak amacıyla 1945-1960 yılları arasında Paris'te yaşamaları olan Fikret Mualla, Abidin Dino, Avni Arbaş, Nejad Melih Devrim, Mübin Orhon, Selim Turan, Albert Bitran ve Hakkı Anlı'nın toplam 54 eserini Antalyalı sanatseverlerin beğenisine sunuyoruz. Haldun Dostoğlu küratörlüğünde ve Pera Müzesi koordinatörlüğünde sekiz ayrı özel koleksiyondan derlenerek hazırlanan sergide yer alan eserlerin pek çoğu Antalya'da ilk defa sergilenecek.Türk resim tarihinin son derece önemli isimlerinin eserlerinin yer aldığı sergiye tüm Antalyalıları ve kentimize gelen konuklarımızı bekliyoruz.".

14 Ekim'den 4 Mart 2018 tarihine kadar açık kalacak sergi, pazartesi günleri hariç haftanın her günü saat 11-19:00, perşembe günleri ise 11:00-21:00 saatleri arasında gezilebilecek.

Sergi hakkında

Paris'in II. Dünya Savaşı'nın ardından tekrar Avrupa'nın sanat ve kültür merkezi haline gelmesiyle birlikte edebiyattan görsel sanatlara kadar pek çok alanda tanınmış isim Paris'e gelmiş; bu çokuluslu, özgür ve entelektüel tartışma ortamı yeni akımlar yeşermesine yol açmıştı.

Bu rüzgarla Paris'e giden bir grup Türk sanatçı da bu özgürlükçü atmosferi soludu, dostluklar kurdu ve bu sanat ikliminde, Doğulu birikimlerini Batı tecrübesiyle harmanlayarak çalıştılar ve ürettiler.

Elinde Işık Parçaları - Türk Resminin Paris Macerası, bu sanatçılardan 8'inin resim serüvenini gözler önüne sererken bir yandan da zamanda Türk resminin figüratif ve soyut çalışmış en önemli sanatçılarını Antalya ile buluşturuyor.

Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi

Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi

Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi

Antalya Kültür Sanat’tan Yeni Sergi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.