Şehit Kaymakam Safitürk Davasında 1 Kişiye Müebbet Hapis Cezası Verildi

Şehit Kaymakam Safitürk Davasında 1 Kişiye Müebbet Hapis Cezası Verildi
Mardin'de, eski Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açılan davanın 13'üncü duruşmasında karar çıktı.

Mardin'de, eski Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açılan davanın 13'üncü duruşmasında karar çıktı. 6'sı tutuklu 15 kişinin yargılandığı davada 1 kişiye müebbet hapis cezası verildi. 5 kişi de çeşitli cezalar verilerek tahliye edildi.

DAVANIN 13'ÜNCÜ DURUŞMASI GÖRÜLDÜ

Eski Derik İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit düştüğü terör saldırısına ilişkin açılan davanın 13'üncü duruşması görüldü.

DAVAYA KATILANLAR:

Mardin 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmaya, şehit kaymakamın ablası Zeynep Bakırkaya ve ağabeyi Ali Haydar Safitürk'ün yanı sıra Vali Mustafa Yaman, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, Kızıltepe Kaymakamı Mehmet Yüzer, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Trabzon-Mardin Kardeşlik Projesi Koordinatörü Ahmet Külekçi ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

1 KİŞİYE MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Mahkeme tarafından, sanık Tahsin Erdaş'a ise "6136 sayılı yasanın 12. maddesine muhalefet" suçundan 1 yıl, aynı suçtan sanıklar Ahmet Deniz ve Fikret Deniz'e ise 5 yıl hapis cezası ile 20 bin lira para cezası verildi.

Mahkeme, diğer sanıkların üzerine isnat edilen suçlardan beraatlerini, tutuklu 5 sanığın tahliyesini kararlaştırdı.

NE OLMUŞTU?

Mardin'in Derik ilçesinde 10 Kasım 2016'da makam odasında PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcı ile düzenlenen saldırıda, İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede 11 Kasım 2016 günü şehit olmuş, saldırıda şoförü Mustafa Dinçer de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.