Şehitkamilli Minikler Yeşilay Haftası’nı Kutladı

Şehitkamilli Minikler Yeşilay Haftası’nı Kutladı
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinde eğitim gören anaokulu öğrencileri, Yeşilay Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.
Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinde eğitim gören anaokulu öğrencileri, Yeşilay Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladı.

Şehitkamil Belediyesi'ne bağlı aile merkezlerinde bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri devam ediyor. Yeşilay Haftası nedeniyle Şehitkamil Belediyesi Pir Sultan Aile Merkezi ve Adeviye Aile Merkezi'nde program düzenlendi. Anasınıfı öğrencileri tarafından düzenlenen program hem eğlendirdi, hem de düşündürdü. Minikler alkol, uyuşturucu, sigara gibi kötü alışkanlıkların zararlarını anlatan çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

"KÜÇÜK YAŞTA BİLİNÇLENDİRİYORUZ"

Düzenlenen etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Pir Sultan Aile Merkezi Anasınıfı Öğretmeni Tuğba Çay, "Yeşilay Haftası olduğu için öğrencilerimize Yeşilay'ın görevleriyle ilgili bilgiler veriyoruz. Yeşilay'ın alkol, uyuşturucu, sigara kullanan insanlara yardım ettiğini anlattık. Çocuklarla birlikte günün anlam ve önemine değinen şiirler okuduk, gösteri ve etkinlikler yaptık. Miniklerimiz, Yeşilay bayrağını boyadı. Ayrıca oluşturduğumuz panoda sigara içen ve içmeyen insanların ciğerleriyle ilgili etkinliğimizi yaptık. Bu bilgileri çocuklarımıza küçük yaşta aşılıyoruz ki hafızalarında daha iyi yer edinsin" dedi.

"ÇOK FAYDALI BİR ETKİNLİK OLDU"

Adeviye Aile Merkezi Anasınıfı Öğretmeni Saadet Özdemir, "Bu etkinliğimizi çocuklarımız ile birlikte hazırladık. Sigara, alkol ve uyuşturucunun sağlığa olan zararlarını anlattık. Bu bilgileri eğlenceli hale getirerek öğretmek istedik. Çok faydalı bir etkinlik oldu. Vücuda zararlı maddelerden bu şekilde bahsetmeye çalıştık. Bu etkinlik sonrasında çocuklarımız daha da bilinçlendiler. Çocuklarımız, artık zararlı alışkanlıklar konusunda çevrelerini bilgilendirebilecek" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.