İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için meclis üyeleri İBB Binası'na gelmeye...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için meclis üyeleri İBB Binası'na gelmeye başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş da seçim öncesi, "Açıkladıktan sonra da inanıyorum ki AK Parti grubu yek vücut seçimini yapacak. Diğer gruplardan da inşallah destek bekliyoruz" dedi.

2004 yılından bu yana İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Kadir Topbaş'ın istifasını açıklamasının ardından yeni belediye başkanının seçimi için İBB meclis üyeleri bugün toplanıyor. CHP'nin adayının Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak açıklamasının ardından AK Parti'nin adayı olarak ismi geçen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da İBB Binası'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş ile birlikte geldi. Ataş, AK Parti grubu olarak adaylarını belirleyeceklerini ifade ederek diğer gruplardan destek isterken Uysal, "Toplantı sonrası görüşürüz" demekle yetindi.

"Diğer gruplardan da inşallah destek bekliyoruz"

Meclis toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "Hayırlı olmasını temenni ediyoruz. İnşallah grubumuzu toplayıp adayımızı açıklayacağız. Açıkladıktan sonrada inanıyorum ki AK Parti grubu yek vücut seçimini yapacak. Diğer gruplardan da inşallah destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Grup kararını açıklayacak inşallah ondan sonra görüşürüz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Grup kararını açıklayacak inşallah ondan sonra görüşürüz" dedi.

"Grubumuz ilan ettiğinde hep birlikte görmüş olacağız"

Kadir Topbaş'ın yerine gelecek ismin belirleneceği oylama için İBB Binası'na gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Grubumuz bugün toplanıyor inşallah orada üzerinde ittifak edilecek bir isim çıkacak. Hep birlikte 179 kişi grup olarak o arkadaşımızın yanında durup önümüzdeki döneme hizmetlere devam edeceğiz. Grubumuz ilan ettiğinde hep birlikte görmüş olacağız" diye konuştu.

Öte yandan, 309 üyeli İBB Meclisi'nde AK Parti'den 179, CHP'den 127, MHP'den 2 ve bağımsız 1 üye bulunuyor. 2019 seçimlerine kadar İstanbul'u yönetecek olan ismin belirlenmesi için ise adaylardan birinin oylamanın ilk turunda ya da ikinci turunda meclis üye sayısının 3'te 2'sini alması gerekiyor. Adaylar ilk iki turda 206 oy çoğunluğunu yakalamazsa 3'üncü turda adaylardan meclis üye tam sayısının salt çoğunluğunu alan kişi İstanbul'un yeni başkanı seçilecek.

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

İbb Başkanlık Seçimi Öncesi Ataş’tan Açıklama

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.