Şehitlere Hüzünlü Veda

Şehitlere Hüzünlü Veda
Bugün binlerce kişi şehitlerini sonsuzluğa uğurladı

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlerde girdiği çatışmada şehit olan Özel Hareket Polisi Ömer Faruk Sayıl’ın (23) cenazesi, Kahramanmaraş’ta son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Özel Hareket Polisi Ömer Faruk Sayıl’nın naaşı Diyarbakır’da düzenlenen resmi törenin ardından dün akşam hava yoluyla Kahramanmaraş’a getirildi. Havaalanında yapılan karşılamanın ardından Şehit Ömer Faruk Sayıl’nın cenazesi Onikişubat ilçesi Arif İnan Mahallesine götürüldü. Burada helallik alınmasının ardından şehidinin cenazesi hastane morguna konuldu.

Şehit Ömer Faruk Sayıl’nın Türk Bayrağına sarılı naaşı daha sonra dualar eşliğinde tören için Kahramanmaraş merkez Ulu Camii’ne getirildi. Ulu Camii’nde düzenlenen törene; Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Milletvekilleri Celalettin Güvenç, İlker Çitil, kamu kurum müdürleri ve yüzerlerce vatandaş katıldı. Ulu Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen tören, şehidin öz geçmişinin okunmasıyla başladı. Eşini teröre şehit veren Ülkü Saykıl, metanetini korurken, 2 yaşındaki çocukları Zeynep Zişan ile 4 aylık Şüheda Sayıl, olumsuz etkilenmemeleri için tören alanına getirilmedi.

Kilis’ten Diyarbakır’a geçici görevle gelen ve bir hafta ailesini ziyaret eden Şehit Ömer Faruk Sayıl’ı meslektaşları yalnız bırakmadı. Törende; Şehit babası Mehmet Abid ve annesi Songül Sayıl, eşi Ülkü Saykıl metanetini korudu. Ulu Camii’nde düzenlenen tören, Şehit Ömer Faruk Sayıl’ın Şeyh Adil Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından toprağa verilmesiyle sona erdi.

ERCİŞ ŞEHİDİ OSMAN KAYA'YI EBEDİYETE UĞURLADI  

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün şehit düşen Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya, memleketi Van’ın Erciş ilçesinde yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende gözyaşları arasında toprağa verildi.
Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki operasyonda dün şehit düşen Ercişli 24 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, memleketi Erciş’e getirildi. Şehit için Sahilkent Mahallesi’nde bulunan Büyük Hafız Camii önünde bir tören düzenlendi. Törene, Van Valisi İbrahim Taşyapan, Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Van İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Yüksel Oğuz, 108. Topçu Alay Komutanı Albay Murat Yalbır, askeri ve sivil erkan, şehit ailesi ve yakınları ile binlerce vatandaş katıldı. Cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından kıldırılmasının ardından şehit için helallik istendi. Ardından şehidin yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Bu esnada cenaze başında nöbet tutan bir asker ise gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin naaşı daha sonra tekbir ve dualar eşliğinde ambülansa konularak helallik için şehidin Vanyolu Mahallesi’ndeki babaevine getirildi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Osman Kaya’nın cenazesi binlerce kişinin katılımıyla Alkanat Kabristanlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi. Definin ardından Van Valisi İbrahim Taşyapan Türk bayrağıyla şehidin fotoğrafını şehit babası Alaettin Kaya’ya teslim etti.
Törenin ardından acılı baba Alaettin Kaya ise gözyaşları içerisinde, ‘Allah rahmet etsin, vatan sağ olsun” dedi. 

ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ SERCAN YILMAZ, MEMLEKETİ ADANA'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonda teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Yılmaz, memleketi Adana’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin annesi Sahre Yılmaz, “Sevdiğim kuzum, yavrum, paşam, aşkım oğlum senin Allah’ına kurbanım. Seni bana 14 yıl sonra verdi de bu günleri gösterdi” dedi. İlk olarak Sümer Mahallesi’ndeki baba ocağında helallik alının şehidin cenazesi daha sonra Sabancı Merkez Camiye getirildi. Şehidin yakınlarının tören alanına geldiği sırada camiye gelen anne Sahre Yılmaz ise kalabalığa “düğünümüze hoş geldiniz” diye seslendi. Şehidin yakınları ve babası Mehmet Feridun Yılmaz tabuta sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin annesi Sahre Yılmaz ise tabutun başına gelerek, “Senin Allah’ına kurban olum. Seni şehit edenlerin ellerini kırsınlar inşallah. Benim oğlum aslanlar gibi gitti geldi. Kucağımı açtım ona ‘gel kuzum’ dedim. Kalbimde yerin var kuzum senin. Sevdiğim kuzum, yavrum, paşam, aşkım oğlum senin Allah’ına kurbanım. Seni bana 14 yıl sonra verdi de bu günleri gösterdi” dedi. Daha sonra tabutu öpen ve “Mis gibi kokuyor benim oğlum. Herkes çatlasın da patlasın” diyen acılı anne, görevli kadın askerler tarafından sakinleştirildi.

NİŞANLISINDAN SON ÖPÜCÜK
Şehidin 3 aylık nişanlısı Mürşide Serttaş da tabutun öperek gözyaşlarına boğuldu. Geçtiğimiz hafta izine gelen nişanlısı Sercan Yılmaz ile evlilik hazırlıkları yapan ve düğün salonu bakan Serttaş, yakınları tarafından sakinleştirildi.
Alınan helalliğin ardından şehit Yılmaz için cenaze namazı kılındı. Şehit Yılmaz, daha sonra silah arkadaşlarının omuzlarında askeri araca bindirilerek, defnedilmek üzere Asri Mezarlığı’ndaki şehitliğe götürüldü.

OSMANİYE, ÖKSÜZ VE YETİM ŞEHİT MÜCAHİD SOYDEMİR SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI  

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu ağır şekilde yaralanan ve sevk edildiği hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybeden polis memuru Mücahid Soydemir, Osmaniye’de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.
Şehit Mücahid Soydemir’in naaşı Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Sunar Nuri Çomu Cami’ne getirildi. Şehit Mücahid Soydemir, burada İl Müftü Vekili Abdülhamit Öveç tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Karacalar Mezarlığı’ndaki aile kabristanında göz yaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Şehidin cenaze törenine Osmaniye’ye açılış ve temel atma töreni için gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. İlk olarak Vali Kerem Al’ı ziyaret eden Bakan Eroğlu, oldukça üzgün olduğunu söyledi. Vali Kerem Al ise şehit cenazesi dolayısıyla açılış ve temel atma törenlerinin iptal edildiğini söyledi.
Cenaze töreninde şehidin kardeşi İbrahim Soydemir ağabeyinin tabutu başında ayakta durmakta zorlandı. Şehidin kayınbabası Necip Çuhadar da damadının tabutunu okşayarak son yolculuğuna uğurladı. Bu arada fenalaşan bazı şehit yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Şehidin eşi Hüsne Soydemir de gözyaşlarına boğuldu.

Törene Vali Kerem Al, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Garnizon Komutanı Kurmay Albay şefik Atak, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, OKÜ Rektörü Prof.Dr. Orhan Büyükalaca, Türkiye Harp Malulü Gaziler şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, EMŞAV Osmaniye Şube Başkanı Mahmut Kaplan, şehidin yakınları, askeri ve sivil erkanın yanı sıra çok sayıda Osmaniyeli katıldı.
Şehit Mücahid Soydemir’in 2,5 yıl önce evlendiği, çocuğunun olmadığı, anne ve babasının ise vefat ettiği öğrenildi. Şehit Mücahid Soydemir, Osmaniye’nin 224. şehidi oldu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.