Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu

Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu
ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Alacaağzı mevkisindeki iki kilometre uzunluğundaki sahilin bir bölümü çöp, moloz, plastik atıklarla...

ZONGULDAK (İHA) – Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde Alacaağzı mevkisindeki iki kilometre uzunluğundaki sahilin bir bölümü çöp, moloz, plastik atıklarla doldu. Vatandaşlar ise sahile metreler kala yaşanan çevre kirliliğine tepki gösterdi.

İlçenin Alacaağzı mevkisinde adeta çöp dağları oluştu. Sahilin yakınında biriken çöpler, çevre kirliliği oluşturdu. Çöp atıkların yanı sıra moloz, plastik gibi atıklar da kirliliği gözler önüne serdi. Sahil kıyısında çöpten katmanların oluştuğunu anlatan vatandaşlar, yaklaşık iki kilometre uzunluğundaki sahilin kentin en güzel sahillerinden birisi olduğuna vurgu yaptılar. Çevre kirliliğine dikkat çeken Şerif Cihan ise duruma tepki gösterdi.

Parke taşlarının dahi deniz kenarına atıldığını anlatan Cihan, "Ben yıllardır burada yaşıyorum. Bu görüntülerle alakalı ben çeşitli makamlara şikâyette bulundum. En son Cumhurbaşkanlığına yazdım. Görüntüler ortada. Bir kamyon geldi. Artık vatandaşın mıdır, belediyenin midir? Çöp döküyor. Biz çöp dökülüyor diyoruz yalancılıkla suçluyorlar. İşte her şey ortada. Burası TTK'ya ait bir bölge. Gördüğünüz şist yığını TTK'nın. Zaman zaman ihale edilip özel şirketlere satılıyor. İlerideki tabelayı gördünüz. TTK iş sahası olduğu ve girmenin yasak olduğu bir yer. Ama buraya çöp döküldüğüne göre bu işten TTK da sorumlu. Burası koruma altında olması lazım. Ne bekçisi var ne güvenliği var. Önüne gelen buraya gelip çöp döküyor. Burada kat kat çöplüğümüz var. Yaklaşık burasının yüksekliği 10 metre vardır herhalde. Biz de vatandaş olarak bu durumu şikayet ettiğimiz zaman kötü oluyoruz. Ağzımızı kapatacağız, konuşmayacağız. Hiçbir şey görmeyeceğiz. Gözümüzü yumacağız ve sadece işimize bakacağız" diyerek tepki gösterdi.

"En güzel sahilimiz burası"

Sahilde düzenleme yapılmasını isteyen Şerif Cihan, "Belediye başkanı ile telefonda görüştük. Kendisi inşaatçıların döktüğünü söyledi. Engel olamadıklarını, gece yarılarına kadar orada mı bekleyelim dedi. Hafriyatın bir kısmını da kendisi döktürdüğünü söyledi. Yaklaşık bir buçuk yıldır da buralara belediyeler dökmüyormuş. Belediyemiz buraya bir buçuk yıldır çöp dökmediğini beyan ediyor. İşte plastik malzemeler, inşaat malzemeleri, ne ararsanız burada var. Sonuçta görüyorsunuz. Belediye dökmemiş olsa bari buna izin vermemesi gerekiyor. Bizim en güzel sahilimiz burada düzenleme yapılsa denize girsek. Başka yerde denize zaten giremiyoruz. Bir tek sahilimiz burası. Çok uzun bir sahil. Yaklaşık iki kilometre var. Yaklaşık 9-10 yıldır buraya çöp dökülüyor. Mücadele verdikçe kazanamadık. Sonuç ortada" şeklinde konuştu.

Belediye yetkilileri ise bölgenin metruk olduğunu, alana vatandaşlar tarafından moloz döküldüğünü ifade ederek dökülen molozların yeniden toplandığını ifade ettiler.

Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu

Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu

Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu

Sahil Çöp, Moloz, Plastik Atıklarla Doldu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.