Selçuk’ta Uluslararası Kongre Açılışı

Selçuk’ta Uluslararası Kongre Açılışı
Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Eğitim Gençlik-Spor Kulübü'nün katkılarıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Engellilerde...

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ve Konya Eğitim Gençlik-Spor Kulübü'nün katkılarıyla bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Kongresi başladı.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezindeki kongrede konuşan Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Engelli nüfusun dağılımına dikkat çeken Prof. Dr. Ataman, dünyada yaklaşık yüzde 15, Türkiye'de 12, toplam ise 1 milyar olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. Ataman, Türkiye'de engelli vatandaşların yaşayışı için her türlü imkan sağlandığını fakat istenilen seviyeye ulaşılamadığını belirterek, bu kongrenin ise bu tür sorunlara karşı çözüm odaklı olduğunu kaydetti.

Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Ahmet Bozdam ise, kongrenin yurt dışında da yapılmasının hedefledikleri arasında olduğunu söyledi. Türkiye'de milli sporcuların, birçok kulüpte olmayan derecelere sahip olduğunu dile getiren Bozdam, bu tür organizasyonlarda, kültürel ve bilim alanlarında da çalışmalarına hızla devam edeceklerini ifade etti.

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü hakkında bilgi veren Selçuklu Belediyesi Basın Müdürü Ahmet Bilgiç, kulüpte 20 branşta 11 bin 300 lisanslı olmak üzere 25 bin spor okulu öğrencisiyle toplam 45 bin kişilik bir aile olduklarını söylerken sporla ilgili desteklerini sürdüreceklerini belirtti.

Kongre sonunda katılımcılara sertifikaları verildi. Kongreye Selçuk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, Selçuklu Belediyesi Basın müdürü Ahmet Bilgiç, Dekan yardımcıları, Akademisyenler ve İdari personelin yanında çok sayıda öğrenci katıldı.

Selçuk’ta Uluslararası Kongre Açılışı

Selçuk’ta Uluslararası Kongre Açılışı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.