Başkan Savaş: "Expo Ve Gastronomi Hatay’ın İçin Tarihi İki Olay"

Başkan Savaş: "Expo Ve Gastronomi Hatay’ın İçin Tarihi İki Olay"
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın Kurtuluş Savaşı'nda, Hatay Devleti'nin kuruluşunda ve Hatay Devleti'nin aldığı kararla Türkiye...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay'ın Kurtuluş Savaşı'nda, Hatay Devleti'nin kuruluşunda ve Hatay Devleti'nin aldığı kararla Türkiye Cumhuriyeti'ne katılmasından sonra Hatay için en önemli iki olayın EXPO ve Gastronomi olduğunu söyledi.

İskenderun'da basın mensuplarıyla bir araya gelen Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (TAŞPAKON) işbirliğiyle 23 Aralık Cumartesi günü Antakya'da düzenlenecek olan "Yöresel Yemek Yarışması" düzenleneceğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından gastronomi alanında "Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağını dünya çapında Hatay'ın marka değerini yükseltmek olduğunu belirten Başkan Savaş, "Hem EXPO ve hem de gastronomi tek başına alan tek iliz. İstiyoruz hem EXPO'yu çok iyi yapalım, Hatay'ın değerini, tanınabilirliliğini marka değerini en üst seviyeye çıkartalım. Bu nedenle gastronomiyi olabildiğimiz kadar üst seviyede dünyaya paylaşalım istiyoruz. Bu dalda gastronomi turizmine yönelik bütün Hatay'daki, departmanlarımızı teyakkuza geçirip, Hatay adına yapılacakları ortak akılla güçlü bir şekilde yapalım istiyoruz. Bundan sonraki süreçte UNESCO'nun öncülüğünde bu işleri yapabilecek kurulları seçeceğiz. İstiyoruz ki, Hatay'da bu konuda bende varım diyen tüm dinamikleri bu çatı altında, gastronomi adına, Hatay'ın marka değerini yükseltmek adına bize güç vermesi. EXPO 2021'e kadar da bu çıtayı yukarıya çekmemiz, inşallah bunu da hep birlikte başaracağız" dedi.

'Malzeme Bizden Marifet Sizden" sloganıyla 23 Aralık 2017 Cumartesi günü gerçekleşecek olan yarışmada, Hatay mutfağının yöresel tatlarından ekşi aşı ve oruk (içli köfte), Hatay Antakya Saray Caddesi'nde TAŞPAKON jürisinin beğenisine sunulacak.

Yarışma sonunda birinciye bin 500 TL, ikinciye bin TL ve üçüncüye 500 TL'lik para ödülü takdim edileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.