Şenol Güneş Şimdiden Efsaneye Dönüştü

Şenol Güneş Şimdiden Efsaneye Dönüştü
Son dönemde Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş'ta 2-0 kazanılan Kayserispor karşılaşması sonrası duygusal bir ortam oluştu.
Son dönemde Spor Toto Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş'ta 2-0 kazanılan Kayserispor karşılaşması sonrası duygusal bir ortam oluştu. Özellikle Teknik Direktör Şenol Güneş ve siyah-beyazlı taraftarlar arasındaki görüntü hem camiada hem de tribünlerde özel bir etki yarattı.

Futbol kariyerinde hem kaleci hem de teknik direktör olarak birçok başarı kazanan Güneş, Beşiktaş ile farklı bir sayfa açtı. Trabzonspor ile futbolcu olarak 6 lig şampiyonluğu kazanan tecrübeli futbol adamı, teknik adam olarak da siyah-beyazlılarla iki kez şampiyonluk mutluluğuna ulaştı.

Her iki kulüpte de simge isim olan Şenol Güneş, Beşiktaş'ta daha farklı bir yere geldi. 2 yıl üst üste şampiyonluk alıp, 3. yıldızı kazandırdığı Beşiktaş ile Avrupa Ligi çeyrek finali ve Şampiyonlar Ligi son 16 turu gibi unutulmaz aşamalar kat etti. Bu sezon Leipzig, Bayern Münih, Galatasaray ve Fenerbahçe maçları sonrası tribünlere çağrılan 65 yaşındaki çalıştırıcı, Kayserispor maçı sonrası farklı bir durum yaşadı.

Efsane gibi

Tribünleri tek tek dolaşan, üçlü çektiren ve adına tezahüratlar yapılan Şenol Güneş, Trabzonspor ve A Milli Takım'dan sonra Beşiktaş'ta da ismini kalıcılar arasına yazdırdı. Ezeli rakip olarak kabul edilen Trabzonspor ve Beşiktaş'ta tarihi başarılarla efsaneler arasına giren Şenol Güneş, bu alanda da ilkleri yaşadı.

Milli gurur

Şenol Güneş, teknik direktörlük kariyerinde A Milli Takım ile de unutulmaz izler bıraktı. 2002 Dünya Kupası'nda elde edilen 3.'lük ülke futbolunda bir ilk olurken, hemen ertesi yıl 2004 Konfederasyon Kupası'nda da 3.'lük alındı. Ay-yıldızlı takımın en başarılı teknik direktörlerinden olan Şenol Güneş özel bir dönem yaşadı.

Bursaspor dikiş tutmadı

Şenol Güneş ile 2014-15 sezonunda oldukça başarılı bir dönem geçiren Bursaspor, son 3 sezonda etkisiz bir görüntü çizdi.

2014-15 sezonunda Güneş ile ligde 6.'lık alan, ligin en golcü takımı olan ve Türkiye Kupası'nda finale kadar çıkan Bursaspor'da Jose Fernandao gol kralı olurken Şener Özbayraklı, Ozan Tufan, Volkan Şen ve Serdar Aziz A Milli Takım'a seçilmişti.

Şenol Güneş'in vedası sonrası Bursaspor hem ekonomik hem de sportif anlamda kötüye gitti. 2015-16 sezonunda 11. olan yeşil-beyazlılar, geçen sezon da son haftada ligde kaldı, 14. sırada yer aldı.

Bu sezon ise yine küme düşme endişesi çeken Timsah, 32. haftada 11. sırada bulunuyor. Güneş'siz dönemde ilk 10'a dahi giremeyen Bursaspor son 3 senede 6 farklı teknik adamla çalıştı ama hedeflerine bir türlü ulaşamadı.

İLGİLİ VİDEO


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.