Şeriata Geçen Ülkede, Eşcinsel İlişki Ve Zinada Bulunanlar Taşlanarak İdam Edilecek

Şeriata Geçen Ülkede, Eşcinsel İlişki Ve Zinada Bulunanlar Taşlanarak İdam Edilecek
Mayıs 2014'te şeriata geçen ülkede İslami yasalar aşamalı olarak hayata geçiriliyor.

Mayıs 2014'te şeriata geçen ülkede İslami yasalar aşamalı olarak hayata geçiriliyor. Brunei Sultanlığı, eşcinsel ilişki ve zinada bulunanların, yeni ceza yasasının yürürlüğe gireceği 3 Nisan'dan itibaren taşlanarak idam edileceğini açıkladı.

BİR GRUP MÜSLÜMAN İZLEYECEK

Yeni ceza yasası, recmedilecek kişilerin cezalarının infazının "bir grup Müslüman" tarafından izlenmesini de öngörüyor. Yasa kapsamında hırsızlık yapanların elleri kesilecek.

İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİ AYAKLANDI

Bazı insan hakları örgütleri, aynı zamanda başbakan olan Brunei Sultanı Hasan el Bulkiye'yi kararından vazgeçmeye çağırdı.

"ULUSLARARASI TOPLUM BRUNEİ'Yİ KINAMALI"

Uluslarası Af Örgütü'nden Rachel Chhoa-Howard, "Brunei uluslararası insan hakları yükümlülüklerine uygun olarak, korkunç cezaları hayata geçirme planlarından derhal vazgeçmeli ve ceza yasasını değiştirmeli. Uluslararası toplum Brunei'yi kınamalı" dedi.

"HÜKÜMETİMİZ ONAY BEKLEMİYOR"

Brunei Sultanlığı'nın internet sitesinde recm ile ilgili yapılan açıklamada ise Hasan el Bulkiye'ye atfen "Hükümetimiz başkalarının bunu kabul etmesini ya da onaylamasını beklemiyor. Tek beklediğimiz şey, bizim onlara saygı duyduğumuz gibi onların da bize saygı duyması" denildi.

BBC

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.