Şifa Dağıtan Eller Engellilerin Yüzünü Güldürdü

Şifa Dağıtan Eller Engellilerin Yüzünü Güldürdü
Bursa'nın İnegöl ilçesinde İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, Kadınlar Gününde farklı bir organizasyona imza atarak, engelli çocuklarla birlikte ailelerini...
Bursa'nın İnegöl ilçesinde İnegöl Devlet Hastanesi yönetimi, Kadınlar Gününde farklı bir organizasyona imza atarak, engelli çocuklarla birlikte ailelerini de sevindirdi. Hastane personeli tarafından alınan akülü tekerlekle sandalyeler iki engelli öğrenciye teslim edildi. Bu uygulama, engelli çocuklar kadar annelerinin de yüzünü güldürdü.

Hastane personeli tarafından alınan akülü tekerlekli sandalyeler, TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda eğitim gören 7 yaşındaki Meryem Berra Uygun ile 11 yaşındaki Eda Vatansever'e teslim edildi. Akülü araçlarına kavuşan engelli öğrencilerin mutlulukları yüzlerinden okundu.

Hastanenin toplantı salonunda düzenlenen teslim töreninde konuşan İnegöl Devlet Hastanesi CEO'su Dr. Hayrettin Göçmen, "Tüm kadınların bu özel gününü kutlarız. Devlet Hastanesi olarak kadınlar gününü farklı bir etkinlikle kutlamak istedik. Hastane de çalışan personelimizin kendi imkanları ile topladıkları paralarla alınan iki akülü sandalyeyi iki yavrumuza hediye ederek hem onların hayatlarını kolaylaştırmak hem de annelerinin kadınlar gününde bir nebze olsun yüzlerini gülümsetmek istedik. Allah hiç kimseyi muhtaç etmesin ama olduğu zaman da bu tür cihazların ihtiyacının çok sık yaşandığını görüyoruz. Bu konuda istişare ettik. İZED Başkanımız en çok ihtiyacı olan öğrencilerimizi buldu. Bizde gönül rahatlığıyla arabaları hediye etmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Bu tür sosyal organizasyonlara her daim devam edeceğiz" dedi.

"FEDAKARLIK YAPAN ARKADAŞLARA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru ise, "Hayırlı bir çalışma oldu. Hem çocuklarımızın hem de annelerinin yüzü inşallah gülmüş oldu. Akülü arabaların alınması için fedakarlık yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

İnegöl Zihinsel Engelliler Derneği (İZED) Başkanı Halil Peynirci de, "Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda eğitim gören iki engelli çocuğumuzu tespit ettik. Devlet Hastanemizin personeli tarafından alınan araçları onlara hediye ediyoruz. İki annemize mutluluk yaşattık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ise, "İnsanların sağlıklı olabilmeleri için Devlet Hastanemiz önemli çalışmalar yapıyor. Hayatın engellerini ortadan kaldırmak adına hastane çalışanlarımız para toplayıp, akülü araç almışlar. O araçlar engelli çocuklarımıza teslim ediyoruz. Çok güzel bir düşünce. Çocuklarımızın engellerini ortadan kaldırıp, eli ayağı olan herkese teşekkür ederim" dedi.

Meryem Berra Uygun'un annesi Tuğba Uygun da, "Kadınlar gününde çok mutlu olduk. Maddi desteğin yanında bize manevi destekte sağladınız, yalnız olmadığımızı hatırlattınız. Çok teşekkür ederiz" dedi.

Konuşmaların ardından akülü tekerlekli sandalyeler engelli öğrenciler Meryem Berra Uygun ile Eda Vatansever'e teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.