‘Nasreddin Hoca Ve Sivrihisar Sergisi’ Açılışı Gerçekleşti

‘Nasreddin Hoca Ve Sivrihisar Sergisi’ Açılışı Gerçekleşti
'Nasreddin Hoca ve Sivrihisar Sergisi" Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nde Eskişehirlilerle buluştu.

'Nasreddin Hoca ve Sivrihisar Sergisi" Anadolu Üniversitesi Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'nde Eskişehirlilerle buluştu.

Türk dünyasının en önemli düşünce adamlarından biri olan Nasreddin Hoca, Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali kapsamında etkinliklerle anılıyor. Bu sene de dünyanın farklı yerlerinden gelen misafirler, şehir merkezindeki yürüyüşün ardından Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkında açılan sergide bir araya geldi. Düzenlenen sergiye Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü'nün yanı sıra yurt dışından gelen misafirler ve davetliler katıldı.

"Nasrettin Hoca Türk dünyasının en önemli düşünce adamlarının basında geliyor"

Serginin açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Nasrettin Hoca gibi bir değere sahip olmanın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Nasreddin Hoca, Türk dünyasının en önemli düşünce adamlarının basında geliyor. Böyle bir değere sahip olmak, öncelikle ülke olarak sonrada şehir olarak bizim için onur ve gurur kaynağı. Türk Dünyası Bilim ve Sanat Merkezimiz geçtiğimiz 3 yıl içerisinde çok ciddi bir başarı kazandı. Önemli faaliyetler yürütülüyor. Bu kapsamda da özellikle Türk dünyasının önde gelen bilim insanlarını düşünce insanlarının faaliyetlerine onların hayatlarına hayat hikayelerine önem veriyoruz ve burada elimizden geldiğince bütün etkinliklerin gerçekleşmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu kapsamda sağ olsunlar Sivrihisar Belediye Başkanlığımız da bu yıl gerçekleştirilen Nasreddin Hoca şenlikleri kapsamında böylesine güzel bir serginin açılması için bu mekanı uygun gördüler. Biz de kendilerine ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizim için de bir onur kaynağı. Bu vesileyle biz de Nasreddin Hoca'yı Türk dünyasının önemli bir değeri olan Nasreddin Hocamızı sergiyle anmak ve tanıtmak isteği duyduk" dedi.

"Sivrihisar her şeyiyle bir kültür kenti"

Nasreddin Hocamızı anmak ve anlatmak için bir araya geldiklerini söyleyen Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, "Bugün burada Sivrihisar Nasreddin Hoca Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında sergimizin açılışını yapıyoruz. Sivrihisar her şeyiyle bir kültür kenti. Medeniyetlerin buluştuğu bir ilçe olduğunu bugün de görüyorsunuz. Dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimiz var ve misafirlerimizle birlikte dünyanın merkezine dünyanın kabul etmiş olduğu Nasreddin Hocamızı anmak ve anlatmak için bir araya geldik. Bunun için de festivalimizi gerçekleştirdik. İki bu festivalin gerçekleşmesini ve buradaki serginin açılmasındaki Anadolu Üniversitesine ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

‘Nasreddin Hoca Ve Sivrihisar Sergisi’ Açılışı Gerçekleşti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.