8 Bin 300 Yıllık İtiraf

8 Bin 300 Yıllık İtiraf
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "8 bin 300 yıldır hepimizin evsel ve kanalizasyon atıkları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Meriç Nehrine gidiyor"...

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "8 bin 300 yıldır hepimizin evsel ve kanalizasyon atıkları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Meriç Nehrine gidiyor" dedi.

Başkan Gürkan, belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenledi. Türkiye'de atık su arıtması olmayan tek şehrin Edirne olduğunu belirten Başkan Gürkan, "Trakya'yı oluşturanlar da dahil burada ilk medeniyetlerde dahil 8 bin 300 yıldır hepimizin evsel ve kanalizasyon atıkları hiçbir arıtmaya tabi tutulmadan Meriç Nehri'ne gidiyor. Türkiye'de şehir anlamında, il anlamın da, atık su arıtması olmayan tek şehir biziz. Bugün şu saatlerde Ankara'da iller bankasında Edirne İleri Biyolojik Arıtma Tesisi inşaatı ihalesi yapılıyor. Edirne'mize hayırlı uğurlu olsun. Aynı çöplük gibi Edirne'nin 60 yıllık sorunu bitti. 8 bin 300 yıllık arıtma sorunu bugün bitiyor. Yakında inşaatına başlanılacak" dedi.

"Memlekete deli de lazım"

Kentte yapılması planlanan alt yapı çalışmalarının yakın bir zamanda başlayacağını ifade eden Başkan Gürkan, "Alt yapıyla da ilgili müjdeyi vereyim. Çok konuştum alt yapıyla ilgili, referandum da yaptım. Sular akmıyor falan, haklısınız. Ama bana şimdi daha çok kızacaksınız. Yaklaşık 2 ay içinde alt yapıda ilk kazmayı vuracağız. Seçim öncesi böyle bir işe girmek deliliktir. Olsun, bu memlekete deli de lazım. Alt yapıya da başlıyoruz. İçme suyu şebekemizin 370 kilometre tamamını yenileceğiz. Kanalizasyonumuz büyük ölçüde yenileceğiz. 30 kilometre yağmur suyu toplama kanalı yapacağız" diye konuştu.

8 Bin 300 Yıllık İtiraf

8 Bin 300 Yıllık İtiraf

8 Bin 300 Yıllık İtiraf

8 Bin 300 Yıllık İtiraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.