Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası 110 Yaşında

Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası 110 Yaşında
Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının 110. kuruluş yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odasının 110. kuruluş yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, etkinlikte yaptığı konuşmada, odanın kuruluşundan buyana Silifke'nin gelişmesi ve kalkınması için çalıştığını kaydetti. Silifke'nin Akdeniz'i ısıtmaya aday bir güneş olduğunu ifade eden Cinbir, "Gerçekten Silifke'nin içinde bulunduğu coğrafi durumu göze aldığımızda Karaman-Konya -Ankara "yı Akdenize bağlayan, Mersin-Adana'yı Antalya'ya bağlayan yolların kavşak noktası ve eski taşelinin bir merkezi. Silifke Cumhuriyet döneminde 10 yıl il merkezi fonksiyonunu ifa etmiş ve valilere ev sahipliği yapmıştır aynı zamanda el değmemiş sahilleri var. 115 kilometrelik sahilde sahip olduğu birbirinden güzel koyları kumsalları adaları bir müze adası olabilecek Dana adası kaç yerde vardır. Boğsak Koyu nerededir ? Silifke'dedir. Tisan nerededir? Silifke'dedir. Bunlar bizim zenginliklerimizdir. Silifke sahip olduğu gerçek potansiyelini harekete geçirme konusunda kararlılığını ortaya koymuştur. Bunun için hükümetimizin ve devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının desteği ve ilgisi Silifke'ye tamdır. Ne istemişsek neyi talep etmişsek bunlar gerçekleştirilmiş ve gerçekleştirilme aşamasındadır. Hangi projeyi hangi bakanlığa sunmuşsak ilgi görmüştür. Silifke'ye yapılması gereken yatırımların yapılması halinde Silifke gerçekten bölgenin cazibe merkezi haline gelecektir ve gelmek üzeredir. Silifke bir tarım, turizm, bir sanayi kentidir. Silifke'de bunların hepsi aynı anda çok güzel bir şekilde işleyebilir. Silifke bu potansiyele sahiptir. Burada buluşmamıza vesile olan ticaret ve Sanayi odası kuruluş yıldönümünü tekrar ilçemize, ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Silifke TSO Başkanı Nurettin Kaynar ise Silifke'nin Türkiye'de bilinirliği yüksek düzeyde bir ilçe olduğunu söyledi. Kaynar, şöyle devam etti:

"Bozulmamış uzun sahil şeridi, geniş biyolojik çeşitlik sunan sulak alanları, merak uyandıran sosyokültürel yapısı, sorunsuz ve kolay erişilebilir olması gibi avantajlar sunan kamusal hizmet birimleri ile Silifke yaşanabilir bir kent imajı sergilemektedir.

Silifke ilçesinin Türkiye'de bilinirliği yüksek düzeydedir. Türkiye'deki 919 ilçe içerisinde yüksek düzeyde bir tanınmışlık seviyesine sahip olduğu düşünülmektedir. Silifke, çok çeşitli tarım ürünleri, turizm olanakları, farklı kültürel değerleri ve doğal güzellikleri nedeniyle pek çok kişi tarafından bilinmektedir. Silifke ilçesinin bu bilinirlik düzeyine ulaşmasında yazılı ve görsel iletişim araçlarının ve ilçenin güçlü yönlerini oluşturan tüm unsurların büyük etkisi bulunmaktadır. İklim koşulları, Antalya, Mersin ve İç Anadolu illeri arasında köprü görevini üstlenen konumu, eşsiz doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla Akdeniz'in incisi Silifke bir turizm kentidir. Yıllık 25 milyon dolarlık yaş sebze ve meyve ihracatıyla Silifke bir tarım ve ihracat kentidir. Kalite ve aromasıyla marka olan çilek üretimiyle Türkiye çilek üretiminin yüzde 40'ı Silifke'den karşılanmaktadır. Toplam tarım ihracatı bağlamında ülkemiz ihracatına 50 milyon dolarlık katkı sağlamaktadır. Silifke eşsiz tatlarıyla bir lezzet merkezidir. Yakın süreçte coğrafi işaret tesciline kavuşacak olan Silifke Yoğurdu, Silifke'nin bilinirliğini artırma noktasında büyük katkı sağlayacaktır. 30 milyon dolarlık yıllık mermer ihracatıyla, Silifke beji mermer cinsiyle, kalitesi ve bilinirliği yüksek üretim kapasitesiyle, 1000 dönümlük alanı, 68 sanayi parseliyle ve bünyesinde bulunan 55 işletme ile Silifke bir sanayi kentidir.

Silifke ilçesinin hak ettiği değere ulaşmasında öncelikle Silifke'de yaşayan bireylerin büyük rolünün olduğu unutulmamalıdır. Silifke'nin tanıtımına ve bilinirlik düzeyinin artırımına yönelik her bir gayretin ülke ekonomisine katkı olarak geri döneceğinin de bilinmesi gerekmektedir."

Silifke Ticaret Ve Sanayi Odası 110 Yaşında

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.