Kaymak: “Bu Acı Tüm Türkiye’nin Ortak Acısıdır”

Kaymak: “Bu Acı Tüm Türkiye’nin Ortak Acısıdır”
Samsunspor kazasının 29. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Vali Osman Kaymak, "Bu acı gün, sadece Samsunsporumuza emek verenlerin değil, tüm spor...

Samsunspor kazasının 29. yıldönümü dolayısıyla açıklama yapan Vali Osman Kaymak, "Bu acı gün, sadece Samsunsporumuza emek verenlerin değil, tüm spor camiamızın hafızasında yaşamaktadır ve yaşayacaktır" dedi.

20 Ocak'ın, Samsunspor'un Türk bayrağından aldığı "kırmızı-beyaz" renklerine "siyah" rengin de eklenmesine neden olan o elim kazanın yıldönümü olduğunu hatırlatan Samsun Valisi Kaymak, "Tarifsiz acı yaşadığımız bu olayın 29. yılında, spor şehitlerimiz Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan'ı rahmetle anıyorum. Ülkemiz futbolunun en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen bu kazanın ardından Samsunsporumuza olan sevdaları hiçbir zaman sonlanmayan tüm isimleri de saygıyla anıyorum. Futbolu damarlarına kadar işlemiş bu şehrin kalbi 20 Ocak'ta büyük yara aldı. Samsunspor'un kara günü olarak bilinen bu tarih bizlere her yıl o acıyı maalesef tekrar yaşatıyor. Samsunspor'un bu acısı sadece Samsunluların değil, tüm Türkiye'nin ortak acısıdır. Bizler o gün hayatını kaybedenleri hiç unutmadık, unutmayacağız. Bu acı gün, sadece Samsunsporumuza emek verenlerin değil, tüm spor camiamızın hafızasında yaşamaktadır ve yaşayacaktır" diye konuştu.

"Samsunsporumuz, bu sıkıntılı süreci Samsunspor'a gönül vermiş hemşerilerimizin sayesinde aşacak"

Türk futboluna kazandırdığı yıldızlar ve taraftarıyla spor şehri olan Samsun'u en iyi şekilde temsil eden Samsunspor'un, bugünlerde yaşadığı sıkıntıyı giderebilmek amacıyla başlattıkları yardım kampanyasına gösterilen yoğun ilgiye teşekkür eden Vali Kaymak, "Bu ilginin artarak devam etmesinden de mutluluk duyuyorum. Ben inanıyorum ki Samsunsporumuz, bu sıkıntılı süreci Samsunspor'a gönül vermiş hemşerilerimizin sayesinde aşacak ve elde edeceği başarılarla spor şehitlerimizin aziz hatırasını daima canlı tutacaktır. Spora, futbola gönül veren, bu elim kazayı yüreğinde hisseden herkesin spor şehitlerimizi dualarıyla her zaman yâd edeceğine inanıyor, 29 yıl önce yüreğimizi yakan kazayla, hayatlarının baharında bize veda eden Samsunsporlu kardeşlerimi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.