Seferihisar’da Kenevir Tarlasına Operasyon

Seferihisar’da Kenevir Tarlasına Operasyon
Seferihisar ilçesinde jandarmanın bir eve yaptığı operasyonda, tünelle geçişin sağlanabildiği tarlada uyuşturucu yapımında kullanılan 538 kök kenevir...

Seferihisar ilçesinde jandarmanın bir eve yaptığı operasyonda, tünelle geçişin sağlanabildiği tarlada uyuşturucu yapımında kullanılan 538 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığı ile yasa dışı ekim olaylarıyla mücadele kapsamında yapılan istihbarı çalışmalar sonucu, Seferihisar ilçesi Düzce Mahallesi Torlak mevkiinde B.D. ve M.A. isimli şahısların kullandıkları evde ve çevresinde uyuşturucu ve uyarıcı madde ektikleri ve bunları sattıkları bilgisine ulaşıldı. İzmir İl Jandarma Komutanlığından alınan bilgiye göre, drone desteği ile yapılan operasyonda 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet elektronik terazi, 356 gram kenevir bitkisi ve şahısların evlerinde çeşitli yerlere gizlenmiş 13 kilo 928 gram kubar esrar ele geçirildi. Ayrıca, evlerinin yanında bulunan 8 ayrı oda halinde ve odalardan birbirine sürünerek ve tünelle geçişin olduğu, etrafı tel örgü ile çevrili ve sulama sistemi kurulu yaklaşık 800 metrekare kür üzüm bitkilerinin arasında boyları 1,5 ile 2,5 metre arasında değişen 538 adet kenevir olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan B.D. ve M.A. isimli şahıslar, ifadelerinin alınmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.