Sinan Engin'den Yabancı Sınırı Yorumu!

Sinan Engin'den Yabancı Sınırı Yorumu!
Sinan Engin, yabancı sınırının 6+2+2 olacağı yönünde iddialar hakkında önemli açıklamalar yaptı. Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuşan Sinan Engin, 6+2+2 kuralının yanlış olacağını söyledi. İşte Sinan Engin'in açıklamaları; "6+2+2'yi hemen sisteme geç.
Sinan Engin, yabancı sınırının 6+2+2 olacağı yönünde iddialar hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programında konuşan Sinan Engin, 6+2+2 kuralının yanlış olacağını söyledi.

İşte Sinan Engin'in açıklamaları;

"6+2+2'yi hemen sisteme geçirmek çok zor. Sakın ha bunu düşünmeyin. Mesela Galatasaray'ın 13-14 yabancısı var. Bunların nasıl sözleşmesini bir anda fesih edeceksin?"

YABANCI KURALINA KARŞIYIM

En rahat Fenerbahçe, hepsini yollayabilir yabancıların. Ben bu kuralın gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Her takımda 12-13 tane 4 sene kontratı bulunan yabancı var. Ben yabancı kuralına karşıyım.

2 OYUNCU ŞARTI OLSUN

Serbest olmalı ama kriterlere göre. Rekabeti arttırmak lazım. Altyapıda oynayan 2 oyuncu ilk 11'de olmalı. Yine altyapıdan yetişen 2 oyuncu da kulübede olmalı. Avrupa'da yarışıyorsun, yerli oyuncu yok. Mutlaka 2 altyapı oyuncusu kadroda, ilk 11'de bulunsun.

BAŞKA TÜRLÜ OLMAZ

Mesela Galatasaray 11 yabancı ile çıkıyor. Bir tane yerli olsun mutlaka. 2 tane de kulübede bırakacaksın. Ben sistemi serbest bırakırım, 6+2+2 falan kafa karıştırmam. Türk oyuncularına da şans vermek için imkan yaratırım. Şart koşulsun, başka türlü olmaz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.