Şırnak'ta Okullar Karakola Dönüştürüldü

Şırnak'ta Okullar Karakola Dönüştürüldü
Şırnak’ın İdil ilçesinde yapımı planlanan karakolların inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Operasyonların yoğun yaşandığı Turgut Özal ve Yenimahalle'de 2 okul binasına 2 yeni karakol kuruldu. Karakolla çevrilen okulların bahçesinde yüksek kuleler yapılırken, polis ekipleri daha önce bu mahallelerde yaşanan olayların tekrarlanmaması için sürekli nöbet tutuyor. 

Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlkokulu, Yenimahalle'de bulunan Fatih Anaokulu karakola çevrildi. Yeni yapılan karakolların hemen yanına yüksek kuleler yapılırken, bahçe duvarları ise çelik tel örgüler ile kapatıldı. Yapımı devam eden karakollar dışında, ileriki dönemde yeni karakolların inşaatına başlanacağı belirtildi.

Operasyonlar sırasında ve sonrasında ilçeye geçici görev ile yaklaşık olarak bin 200 polis gelmişti. Geçici görev ile gelen polislerin yerine geçtiğimiz günlerde yapılan atama ile birlikte 900 polis memuru atandı. Yeni atamalarla birlikte artık İdil ilçesinde bin 200 polisin görev yapacağı belirtildi. Tayin edilen polislerin görevlerine başlamasından sonra geçici görev ile gelen polislerin görev yerlerine gönderileceği belirtildi. Yeni atamalarla birlikte ilçe merkezinde kiralık ev bulmak da imkansız hale geldi. Barınma problemi nedeniyle polisler ilçede bulunan imam hatip lisesi ve öğretmenevinde kalıyor.

Yeni kurulan 4 kontrol noktası ve 2 karakol ile güvenlik üst seviyeye çıkarıldı
İlçe girişlerine yapılan 4 kontrol noktası ile birlikte ilçeye giren her araç ve araç içerisinde bulunan vatandaşlar aramadan geçiriliyor. Araçlar dışında ilçeye giren bütün vatandaşların GBT sorgusu yapıldıktan sonra ilçeye alınıyor. Güvenlik kuvvetleri 24 saat uygulamasıyla hem zırhlı araçlarla hem de yaya olarak sürekli bütün mahallelerde devriye görevi yürütüyor. Güvenlik kuvvetleri özellikle son günlerde yaşanan bombalı araç saldırılarına karşı yoğun önlemler alırken, emniyet müdürlüğü, polis lojmanları ile kontrol noktalarının etrafına beton bariyerler konuldu. İlçe merkezinde yeni kurulan 2 karakol ile 4 kontrol noktasında yoğun güvenlik önlemleri alınırken, polis ekipleri her türlü şüpheli durumlara anında müdahale ediyor. İlçede Ramazan ayı başında saatleri değişen ve saat 23.00 ile 02.30 saatleri arasında uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

Patlayıcılara karşı asfaltlama çalışmaları sürüyor
İlçenin yollarına daha önce belediye tarafından döşenen parke taşları sökülüp yerine asfalt yapılmasına devam ediliyor. Parke taşlarının altına döşenen patlayıcılar dolayısıyla ilçe merkezindeki parke taşları tamamen sökülüp yerine asfalt dökülüyor. İlçe merkezinde 37 kilometre asfalt yapılacağı belirtildi. Güvenlik nedeniyle sökülen parke taşlarının yerine dökülen sıcak asfalt dolayısıyla patlayıcıların rahatlıkla döşenemeyeceği belirtildi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.