Memiş: “Sağlıkta Şiddette Bıçak Kemiğe Dayanmıştı, Şimdi Kalbe Ulaştı”

Memiş: “Sağlıkta Şiddette Bıçak Kemiğe Dayanmıştı, Şimdi Kalbe Ulaştı”
Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta yaşanan şiddetin "bıçak kemiğe dayandı" boyutundan kalbine ulaşma...

Memur-Sen Genel Başkan Vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlıkta yaşanan şiddetin "bıçak kemiğe dayandı" boyutundan kalbine ulaşma aşamasına geldiğini söyledi.

Iğdır'da bir hastası tarafından bıçaklanan ve ameliyata alınan Dr. Serkan Yarımoğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili bir açıklama yapan Memiş, saldırıyı şiddetle kınadıklarını, saldırganın işlediği suç oranında en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Yaşanan bu son hadisenin, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik acil müdahale önlemlerinin aciliyetini bir kez daha ortaya koyduğunu söyleyen Memiş, "Sağlıkta şiddetin uzun vadede önlenmesi, toplumsal bilincin artmasıyla mümkün olsa da, kısa vadede caydırıcı tedbirlerin alınması ve uygulanması caydırıcı bir etki yapacaktır. Sağlıkta şiddet uygulayanlar emniyetteki işlemlerinin ardından adliye tarafından serbest bırakılmamalı, tutuklu yargılanmalıdır. Belirli bir süre, sağlık hizmetlerini kolluk kuvvetleri nezaretinde almalıdır. En caydırıcı önlem ise 6 ay süreyle sağlık giderlerini Sosyal Güvenlik Kurumunun ödemesi yerine cebinden karşılamasıdır" dedi.

Hastanelerdeki güvenlik önlemlerinin artırılmasının da büyük önem taşıdığını söyleyen Memiş, hasta ve hasta yakınlarının her türlü öldürücü ve yaralayıcı aletlerle sağlık kurumlarına elini kolunu sallayarak girebildiğini dile getirdi. Daha önce yaşadıkları vakalar sonrası sağlıkta şiddet olayında bıçağın kemiğe dayandığını söylediklerini hatırlatan Memiş, son yaşanan saldırıda bıçağın kalbe ulaştığına dikkat çekti. Yetkilileri çok geç olmadan, gerekli tedbirleri almaya davet eden Memiş, benzer ve daha üzücü sonuçlar doğuran bu tür olaylar yaşamak istemediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.