Soğuktan donmak üzere olan buzağıyı arabasına alarak kurtardı

Soğuktan donmak üzere olan buzağıyı arabasına alarak kurtardı
Kocaeli’de bir vatandaş, karlı havalarda yiyecek bulamayan hayvanlara yiyecek götürdüğü sırada, yol kenarında karın içinde gördüğü yeni doğmuş buzağıyı arabasına alarak donmaktan kurtardı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan ve arıcılık yapan İlhan Avutman isimli bir vatandaş, yoğun kar yağışının ardından yabani hayvanlara yiyecek temin etmek ve Uzuntarla Mahallesinde bulunan arılarını kontrol etmek amacıyla eşiyle birlikte Kartepe ilçesine doğru yola çıktı.

Bu sırada ormanlık bir yoldan geçen Avutman, Körfez ilçesi Kutluca Köyü'nde karın içerisinde yatan yeni doğmuş bir buzağı ve yanındaki 4 büyükbaş hayvanı gördü. Hemen durarak otomobilinden inen Avutman, soğuktan donmak üzere olan yavru hayvanın yardımına koştu. Yavru buzağıyı kucaklayarak otomobiline taşıyan Avutman, yavru buzağıyı donmaktan kurtardı. Avutman daha sonra durumu Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerine bildirdi. Ekipler aracılığıyla en yakın köyün muhtarına ulaşan Avutman, hayvanların sahibinin Ramazan Ünlütürk isimli bir vatandaş olduğunu öğrendi. Daha sonra hayvanları köye götüren Avutman, büyükbaş hayvanları ve buzağıyı sahibine teslim etti. 3 gündür her yerde hayvanlarını arayan ve artık ‘Ölmüştür' diye düşünerek ümidini kesen Ramazan Ünlütürk ise, hayvanlarını karşısında görünce şok oldu. Daha sonra ise, hayvanlarını kendisine sağ salim teslim eden Avutman'a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.