Banka Soyguncusunu Güvenlik Kameraları Ele Verdi

Banka Soyguncusunu Güvenlik Kameraları Ele Verdi
Bağcılar ve Esenler'de iki banka soygunu gerçekleştiren, üçüncü soygun girişimini tamamlayamadan kaçarak, güvenlik kameraları sayesinde yakalanan şüpheli...

Bağcılar ve Esenler'de iki banka soygunu gerçekleştiren, üçüncü soygun girişimini tamamlayamadan kaçarak, güvenlik kameraları sayesinde yakalanan şüpheli Burhan G. (35), adliyeye sevk edildi. Şüphelinin bazı eylemleri de güvenlik kameralarına yansıdı. Güvenlik görevlisinin silahını kolayca bıraktıran soyguncunun silahı kurusıkı çıktı.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri, 4 Ekim 2017 Çarşamba günü Esenler'de gerçekleşen banka soygunu girişiminin ardından çalışma başlattı. Ekipler, soygun girişiminde bulunan kişinin, 2016 ve 2017 yıllarında Bağcılar'da iki ayrı banka soygunu gerçekleştirmekten aranan Burhan G. (35) olduğunu belirledi. Çevrede yapılan araştırmalarda, şüpheli Burhan G.'nin başarısız girişimin ardından çantasını ve silahını bankanın yakınlarındaki sokaklardan birinde bulunan bir apartmanın bodrum katına atarak, olay yerinden uzaklaştığını tespit edildi. Apartman bodrumunda ele geçirilen silahın kurusıkı olduğu ortaya çıktı. Çalışmanın kapsamı genişletilerek, iki soygunda toplam 37 bin 700 TL gasp eden ve son girişiminde panik yapan soyguncunun kaçış güzergahı belirlendi.

Güvenlik kameralarını izleyen polis, soyguncuyu eliyle koymuş gibi buldu

Burhan G.'nin kaçtığı istikametteki güvenlik kameraları üzerinde detaylı bir izleme çalışması yürüten ekipler, şüphelinin soygun girişiminin ardından kaçtığı eve kadar ulaştı. Günler süren kayıt izlemelerinin ardından, 10 Ekim Pazartesi günü Bağcılar'daki evinde kıskıvrak yakalanan şüpheli, Gayrettepe'de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek, sorguya alındı. Şüphelinin, soygun girişiminde bulunduğunu itiraf ettiği, ancak önceki soygunları kendisinin yapmadığını öne sürdüğü öğrenildi.

Güvenlik görevlisine kolayca silah bıraktıran soyguncunun silahı kurusıkı çıktı

Öte yandan, şüphelinin Esenler'de gerçekleştirdiği banka soygunu ve panikleyerek kaçtığı soygun girişiminin güvenlik kamera görüntüleri de ortaya çıktı. Esenler'deki soygunda bankaya giren şüphelinin, güvenlik görevlisinin silahını kolayca masaya bıraktırdığı, ardından da vezneden paraları alarak kaçtığı görülüyor. Başarısız girişimde ise, beyaz bir maske ile vezneye gelen şüpheli, silah doğrultarak paraları istiyor. Vezne görevlisinin "Para yok" dediği öğrenilirken, panik yaptığı ifade edilen soyguncu, bankadan çıkıp olay yerinden kaçarak uzaklaşıyor.

Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlana şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.