'Söz aldık, kadro geliyor'

'Söz aldık, kadro geliyor'
Sözleşmeli uzman çavuşların kadroya alınacağı müjdesini veren Yönter: Orduevinde ne var? Açalım, eşiyle çocuğuyla kardeşlerimiz gelsin otursun.

“Meclis'in uzman çavuşu” diye hitap edilen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, gündemdeki konuları Türkiye Gazetesi'ne değerlendirdi. Ulvi Yönter'in sorularımıza verdiği cevaplar şöyle:

∂ ABD'nin Suriye'den çekilme kararı tartışılıyor... Ancak süreç çok yavaş ilerliyor. Sizce ABD nasıl bir strateji izliyor?
19 Aralık 2018'de ABD Başkanı Donald Trump, Twitter'dan yazdığı mesajda ABD askerlerini Suriye'den çekeceğini duyurdu. Fakat ABD'nin bu konuda gel-gitleri çok fazla. ABD Suriye'nin kuzey ve kuzey doğusundaki stratejik amaçlarından neden vazgeçsin? Tarihin hiçbir döneminde buna benzer bir geri çekilme yaşanmamış. Geçtiğimiz günlerde Menbiç'te ABD askerlerinin çok sık gittiği restorana canlı bomba saldırısı yapıldı. Hemen ardından ‘ABD Suriye'den çekilmemek için bahane üretiyor' dediler. ABD'nin zaten gitmeye ve çekilmeye niyeti yok. ABD, Suriye'nin kuzeyine geleneksel sömürge mantığın inşa etmek, tarihî sözde Kürdistan meselesini tekrar canlandırmak, Irak'ın kuzeyinden sonra Suriye'nin kuzeyine ikinci bir Barzani modeli tesis etmek, Suriye'de özellikle Fırat'ın Doğusunda tüm yerleşim birimlerinde etnik ağırlıklara muvafık şekilde bir yönetim modeli ortaya koymak için devreye girmiş durumda. Bekâmız ağır bir şantaj ve tehdit altında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.