Sözcü Kalın: 'Rejimin yapacağı her hatanın çok ağır sonuçları olacaktır'

Sözcü Kalın: 'Rejimin yapacağı her hatanın çok ağır sonuçları olacaktır'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, “Rejimin bu ay sonuna kadar girdiği yerlerden çekilerek çatışmasızlık bölgesi sınırlarına geri çekilmesi konusu bizim öncelikli konularımızdan birisidir. Rejim bu güne kadar yüzlerce defa İdlib Mutabakatını ihlal etmiştir. Terörizmle mücadele bahanesiyle bundan sonra yapacağı her bir hatanın çok ağır sonuçları olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan kabine toplantısı sonrasında kameraların karşısına geçen Sözcü İbrahim Kalın, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

“Devletimizin ve milletimizin bütün imkanları seferber edildi”

Son günlerde yaşanan deprem, terör saldırısı, çığ felaketi ve uçak kazasına ilişkin açıklama yapan İbrahim Kalın, “Bu hadiseler hepimizi derinden yaraladı. Aynı zamanda millet olarak, devlet olarak kenetlenmemize vesile olmuştur. Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem hadisesi, ardından İdlib'de kaybettiğimiz askerlerimiz, hemen ardından gelen çığ felaketi, aynı gün açık kazası, bunlara karşı devletimizin ve milletimizin bütün imkanları seferber edildi, yaraların acilen sarılması için gereken adımlar hızlı bir şekilde atıldı ve atılmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın toplantıdaki taktim konuşmasında ifade ettiği gibi, bu hadiselerle ilgili gerekli dersler çıkartılmakta, gerekli çalışmalar yapılmakta, gerekli tedbirler de alınmaya devam edilecek. Bu tür hadiseler karşısında ön alıcı tedbirlerin alınması için de gerekli çalışmalar ilgili kurumlarımız ve bakanlar tarafından yapılacaktır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.