Sözcü Kalın: 'Türkiye, güvenli bölgeyi fiilen oluşturma imkan ve kabiliyetine sahiptir'

Sözcü Kalın: 'Türkiye, güvenli bölgeyi fiilen oluşturma imkan ve kabiliyetine sahiptir'
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Suriye'de oluşturulacak güvenli bölgeye ilişkin, “Burada bir gecikme olursa, bu bir oyalama taktiğine döner, güvenli bölge terör örgütüne yeni bir güvenli bölge oluşturma haline dönerse, bu konuda en ufak bir tereddüdümüz olursa Türkiye Cumhuriyeti güvenli bölgeyi fiilen oluşturma imkan ve kabiliyetine sahiptir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularına cevap veren Sözcü İbrahim Kalın, önemli açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelenin kararlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen İbrahim Kalın, “Terörün her türüne karşı, gerek silahla yapılan, gerek propaganda yoluyla yapılan, gerek finans yoluyla yapılan terörün her türüne karşı mücadele etkin bir şekilde yürütülüyor” diye konuştu.

Son günlerde Diyarbakır'da çocukları dağa kaçırılan annelerin başlattığı eyleme değinen İbrahim Kalın, “Bir mahşeri vicdanın sembolü haline geldi. Bugün itibariyle annelerin sayısı 20'ye yaklaşmış durumda. Bu cesareti göstermesi, özellikle annelerimizin öne çıkması büyük önem arz ediyor. Toplumun verdiği destek son derece kıymetli. Terör belasına karşı topyekun önemli bir ayağını işte bu dayanışma oluşturmaktadır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.