Geleneksel Türk Tatlıları Abd Yolcusu

Geleneksel Türk Tatlıları Abd Yolcusu
Tatlı sektörünün önemli markalarından Lezzettar, 2018 yılında hem Türkiye'de hem de uluslararası pazarlarda hedef büyüttü.

Tatlı sektörünün önemli markalarından Lezzettar, 2018 yılında hem Türkiye'de hem de uluslararası pazarlarda hedef büyüttü.

Türkiye içinde 11 satış bölgesi ve yaklaşık bin nokta üzerinden 54 şehre ulaşan Lezzettar, 2018 yılı Türkiye ve yurtdışı hedeflerini büyüttü. Şirket, gelecek yıl Türkiye'de 15 satış bölgesi üzerinden 81 ile ulaşmayı planlıyor. Şirketin, Türkiye dışında ise Amerika Birleşik Devletleri'ni gündemine almış bulunduğu, 2018 yılında ABD'de tatlılarını sunacağı belirtildi. Tatlıseverlere daha hızlı ulaşabilmek adına bir mecrada daha atağa kalkan firmanın ürünleri, yakında market raflarındaki yerini de alacak. -18 derecede rahatlıkla muhafaza edilebilen ürünler, 5-6 dakika gibi kısa bir sürede servise hazır hale gelen ürünleriyle son müşteriye ulaşacağı belirtildi.

'Şirket birleşmelerine ve yeni ortaklıklara açığız'

Lezzettar İcra Kurulu Başkanı Yakup Kaş, yakın geleceğe dair planlarını şu sözlerle özetledi: "Geleneksel Osmanlı mutfağının benzersiz tatlarını her diyara ulaştırmayı kendimize misyon edinerek Türkiye içinde agresif büyümeyi sürdürürken, Türkiye dışında da farklı coğrafyalara ve iklimlere bir an evvel ulaşma hedefini hayata geçiriyoruz. Bu konuda kısa vadeli beklentilerin ötesinde kalıcı olma niyetiyle hareket ettiğimiz için, bir kısım fedakarlıkları da göze almış bulunuyoruz. Türkiye dışında da iç pazardaki büyüme hızına paralel bir ivme yakalayabilmek için misyonumuzu paylaşacak, bizimle aynı heyecana ortak olacak partnerler arıyoruz. Sadece karlılık açısından değil, aynı zamanda küresel iddiamızı ortaya koyması bakımından da ABD pazarlarında bulunmayı vazgeçilmez bir hedef olarak ele alıyoruz. Söz konusu piyasaya ilişkin yatırım iştahımızı, somut bir veriyle ifade edecek olursak şunu söyleyebiliriz; ilk etapta 2018 yılı başlarında dünyanın başkenti denilebilecek bu canlı piyasa için 400 bin TL tutarında yatırım planlıyoruz. ABD piyasalarına atım atmamızın akabinde, hedeflerimize ulaşmayı beklemeden, neredeyse eş zamanlı denilebilecek bir yaklaşımla, Avrupa ve Ortadoğu piyasalarını gündemimize almayı planlıyoruz. Bütün bu atılımlar için ihtiyaç duyacağımız finansman gücüne bir an evvel ulaşabilmek amacıyla şirket birleşmelerine ve yeni ortaklık tekliflerine açık olduğumuzu ifade etmek isterim".

"2018'de tatlılarımızı ABD'de de sunacağız"

2018 yılı içerisinde ABD vatandaşlarına künefe, kadayıf ve irmik helvası gibi tatlılarımızı sunacak olmanın heyecanını yaşıyoruz diyen Yakup Kaş, "Yıllar öncesinde hayalini kurduğumuz bir hedefe daha ulaşıyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşadığımız tecrübe, lezzet kalitesinden taviz verilmediği ve ticaretin realitelerine uygun hareket edildiği takdirde hiçbir hedefin ütopik olmadığının ispatı niteliğindedir" şeklinde konuştu.

Yıllık bazda 3,6 milyon adet künefe, katmer, fıstıklı kadayıf, sufle, irmik helvası, içli köfte üretimine müsait bir üretim bandına sahip olduğu belirtilen şirketin, bütün ürünlerinde iddialı olduğu ancak katmer söz konusu olduğunda erişilmesi oldukça güç bir lezzet yakaladıklarını ifade edildi.

Geleneksel Türk Tatlıları Abd Yolcusu

Geleneksel Türk Tatlıları Abd Yolcusu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.