Şubat Ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi Artış Gösterdi

Şubat Ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi Artış Gösterdi
Şubat Ayında Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı bir önceki aya göre 2,1 puan artışla 168,3 seviyesine cıktı.
Finansal Hizmetler Güven Endeksi, 2016 yılı Şubat ayında, bir önceki aya göre 2,1 puan artarak 168,3 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 yılı Şubat ayı "Finansal Hizmetler Anketi Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE)'ni açıkladı. Buna göre; 2016 yılı Şubat ayında FHGE, bir önceki aya göre 2,1 puan artarak 168,3 seviyesinde gerçekleşti. Endeksi oluşturan anket sorularına ait yayılma endeksleri incelendiğinde, son üç aydaki iş durumu ile gelecek üç aydaki hizmetlere olan talep beklentisi FHGE'yi artış yönünde etkilerken, son üç aydaki hizmetlere olan talep FHGE'yi azalış yönünde etkiledi.

2016 yılı Şubat ayında, son üç aya yönelik değerlendirmelere göre, bir önceki aya kıyasla iş durumunda iyileşme, istihdamda artış gözlenirken, hizmetlere olan talepte azalış gözlendi. Bir önceki yılın aynı dönemine göre ise, iş durumunda kötüleşme, hizmetlere olan talep ve istihdamda azalış görüldü.

Gelecek üç aya yönelik beklentiler değerlendirildiğinde, hem bir önceki aya, hem de bir önceki yılın aynı ayına göre hizmetlere olan talep ve istihdam beklentilerinde artış gözlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.